eFotbal

Dvouleté čekání je u konce. Torres dokázal něco, co v Barceloně naposledy Messi

Dvouleté čekání je u konce. Torres dokázal něco, co v Barceloně naposledy Messi
Dvouleté čekání je u konce. Torres dokázal něco, co v Barceloně naposledy MessiFlashscore
Dvouleté čekání je u konce. Barcelona v sobotním utkání přejela Real Betis vysoko 5:0, přičemž se trefilo pět různých hráčů včetně dvou letních posil. Nejvíce se ale hovoří o trefě Ferrana Torrese, který poprvé v letošní sezoně nastoupil od první minuty.
Reklama
Reklama

Barcelona v 5. kole La Ligy rozebrala Real Betis a po výhře 5:0 se minimálně do dnešního večera dostala do čela tabulky. Gólové účty si u katalánského velkoklubu otevřeli Portugalci João Félix a João Cancelo, potřetí v řadě se trefil Robert Lewandowski a dlouhé čekání na ligovou trefu, konkrétně od dubna, ukončil střídající Raphinha.

Nejvíce se ale hovoří o trefě Ferrana Torrese z 62. minuty. Španělský útočník po povedeném reprezentačním utkání s Kyprem dostal letos poprvé příležitost v základní sestavě a právě po hodině hry zvýšil na 3:0.

Barcelona si zastřílela proti Betisu Sevilla, Valencie uštědřila lekci Atlétiku Madrid

Nešlo ovšem o obyčejnou branku, Ferran Torres se totiž trefil z přímého kopu, což fanoušci Barcelony nezažili už více než dva roky. Nebyla to sice žádná nádhera do šibenice jako v podání Lionela Messiho, právě na argentinskou legendu ale Torres navázal. Poslední proměněný přímý kop Barcelony se totiž datuje do 2. května roku 2021, kdy uspěl zmíněný Messi.

Od té chvíle uběhlo 28 měsíců a hráči Barcelony měli 41 možností, jak tuto nepříjemnou sérii ukončit. Povedlo se až nyní a kouč Xavi věří, že právě našel nového exekutora standardních situací. 

Ferran Torres is the first Barcelona player to score from a direct free-kick in LaLiga since Lionel Messi against Valencia in May 2021 (41 free-kicks attempts between both goals). New.*SHARK*