eFotbal

Dynamo se dočkalo vytoužené posily do útoku. Přichází Němec Tranziska

Dynamo se dočkalo vytoužené posily do útoku. Přichází Němec Tranziska
Dynamo se dočkalo vytoužené posily do útoku. Přichází Němec TranziskaFlashscore
O jeho příchodu se mluvilo pěkných pár dní, teď je ale konečně hotovo. Dynamo oznamuje novou posilu do útočných řad! Po doladění smluvních podmínek se na soustředění v Turecku připojil k týmu dvaadvacetiletý německý útočník Jakob Tranziska, který přichází z rakouské Admiry Wacker.
Reklama
Reklama

Útočník začal svou kariéru v německém klubu FC Eintracht Bamberg. V sezoně 2019/20, kdy mu bylo sedmnáct, se přesunul do kádru prvního týmu hrajícího pátou německou ligu. Báječný podzim v sezoně 2021/22, kdy dokázal vstřelit 21 gólů v 19 zápasech, jej vystřelilo v lednu 2022 do bundesligového klubu 1. FSV Mainz 05, kde odehrál několik zápasů za rezervní tým.

V srpnu 2022 Tranziska přestoupil do rakouského druholigového klubu FC Admira Wacker. Během sezony a půl si v jejím dresu zaznamenal ve 33 zápasech 7 branek.

Tranziska už byl s A-týmem Dynama na začátku zimní přípravy v rámci desetidenní zkoušky, v jejímž závěru se představil i v přípravném utkání proti druholigové Vysočině Jihlava. Pak se podle předešlé domluvy klubů vrátil zpět do Rakouska.

Trenérům Dynama se ale jeho výkony líbily. A tak začala intenzivní jednání o jeho příchodu. Ta byla nakonec úspěšná a vedení jihočeského klubu se s hráčem dohodlo na smlouvě na jeden a půl roku s opcí na další rok.