eFotbal

Dynamo zas a znovu hráblo do druhé ligy. Z Opavy se na jih země přesunul mládežnický reprezentant do 20 let

Dynamo zas a znovu hráblo do druhé ligy. Z Opavy se na jih země přesunul mládežnický reprezentant do 20 let
Dynamo zas a znovu hráblo do druhé ligy. Z Opavy se na jih země přesunul mládežnický reprezentant do 20 letFlashscore
Trenéři Dynama Tomáš Zápotočný a Marek Nikl opětovně ukázali, že se posil ze druhého patra domácího fotbalu v žádném případě neštítí.
Reklama
Reklama

České Budějovice totiž získaly z druholigové Opavy mládežnického reprezentanta Samuela Šiguta a jde již o několikátou akvizici ze druhé ligy, kterou na Střelecký ostrov zmíněný trenérský tandem přivedl.

Dvacetiletý záložník podepsal na jihu Čech čtyřletou smlouvu až do 30. června 2027 a i kdyby nezaplul mezi jedenáct vyvolených okamžitě, šanci dříve či později nepochybně dostane.

Šiguta, jenž v tomto ročníku F:NL odehrál 166 minut čistého času a zaznamenal jeden gól, čeká ve třináctém týmu tabulky první angažmá v nejvyšší soutěži.

Nejbližších 5 soutěžních střetů Dynama:

16. 9. v Olomouci23. 9. s Mladou Boleslaví30. 9. ve Zlíně7. 10. s Karvinou22. 10 na Spartě

"Jsem natěšený. Jsem moc rád, že jsem tady a doufám, že se nám bude dařit," uvedl na webu fcdynamocb.cz sám mladík, jenž odehrál za Opavu 54 druholigových utkání, ve kterých vstřelil deset gólů. V reprezentaci do 20 let má na kontě šest zápasů a jednu branku.

Dynamo, které během tohoto léta přivedlo již 11 nových tváří, sehraje ve středu přípravný duel v Linci a součástí výpravy už je právě i nejnovější akvizice. Premiéry ve FORTUNA:LIZE se pak bude moci dočkat přesně za deset dní na olomouckém Andrově stadionu.

Před opavským mladíkem přišli do Budějovic Zdeněk Ondrášek, Alen Dejanovič, Vincent Trummer, Thomas Jungbauer, Jiří Skalák, Michal Hubínek, Matouš Nikl, Pavel Osmančík, Wale Musa Alli a Jan Suchan, který dorazil jako první.

(Staro)nová osa jednadvacítky. Nová brankářská jednička, ligové stálice v poli