eFotbal

Emery nemá zájem, nový favorit na kouče bohatého Newcastlu je mnohem skromnější jméno

Emery nemá zájem, nový favorit na kouče bohatého Newcastlu je mnohem skromnější jméno
Emery nemá zájem, nový favorit na kouče bohatého Newcastlu je mnohem skromnější jménoFlashscore
Očekávalo se, že noví saúdští majitelé zatřesou měšcem a za kormidlo v tuto chvíli předposledního Newcastlu za odvolaného Stevea Bruce přivedou nějakou mezinárodní trenérskou superstar. Aby dali najevo světlé zítřky na obzoru. V tuto chvíli to nicméně na domácí odchov. A oceňovaného, byť spíše neznámého, Eddieho Howea.
Reklama
Reklama

Měla to být štace kde si Unai Emery, po neúspěchu v Arsenalu, spraví v Anglii jméno. Španěl, v tuto chvíli koučující Villarreal, ale nemá o Newcastle zájem. A k týmu, který v této sezóně z deseti zápasů Premier League vytěžil jen čtyři body za stejný počet remíz, jej nedokáže nalákat ani předpokládaný štědrý rozpočet na budoucí nákupy. A tak se favoritem na kouče severoanglického klubu podle všeho stalo perspektivní jméno z jihoanglického Bournemouthu. Třiačtyřicetiletý Eddie Howe, který právě Bournemouth dotáhl z League One až do Premier League, kde s chudým periferním ním klubem úspěšně čelil mnohem větším a bohatším týmům. Nyní možná dostane prostor ukázat se s mnohem většími finančními možnostmi.

Ještě v pondělí přitom Howe nebyl ještě zvažován. Favoritem sázkových kanceláří byl Emery, další jména v osudí měly být Roberto Martinez, Paulo Fonseca, z Tottenhamu před pár dny vyhozený Nuno Espirito Santo, Lucien Favre nebo duo hráčských legend Frank Lampard a Steven Gerrard. Ve čtvrtek už je podle kursů anglických bookmakerů nejpravděpodobnější právě Eddie Howe (1.55), následovaný Fonsecou a Martinezem. Angličtí experti se ve světle těchto změněných plánů shodují, že plánovaná cesta arabských majitelů zpět na špičku anglického fotbalu podle všeho bude mnohem pomalejší, než sami předpokládali. Že jméno Newcastlu je v tuto chvíli velmi poškozeno.   

Vrátí se tedy skrz Newcastle Howe, který v Bournemouthu skončil po sestupu z Premier League loni v srpnu a před pár měsíci měl odmítnout Celtic, do nejvyšší ligy? A dokáže eventuálně odvrátit sestup Newcastlu, ke kterému má severoanglický klub po čtvrtině soutěže solidně nakročeno?

zdroj: BBC