eFotbal

Emotivní loučení jabloneckého kapitána! Nové angažmá mu doporučil gruzínský spoluhráč, v Trnavě získal titul

Emotivní loučení jabloneckého kapitána! Nové angažmá mu doporučil gruzínský spoluhráč, v Trnavě získal titul
Emotivní loučení jabloneckého kapitána! Nové angažmá mu doporučil gruzínský spoluhráč, v Trnavě získal titulFlashscore
Miloš Kratochvíl po konci angažmá v Jablonci, kde působil šest let, odešel do Trnavy. Osmadvacetiletý záložník podepsal s třetím týmem uplynulé sezony slovenské ligy dvouletou smlouvu. Spartak o tom informoval na svém webu.
Reklama
Reklama

Kratochvíl se v úterý na soustředění v Itálii rozloučil s Jabloncem, přestože 23. června na Střelnici prodloužil kontrakt. Na Slovensku působil už v sezoně 2016/17, kdy hrál za Senici. "V Jablonci jsem byl dlouho. Už to tam nebylo takové, jaké by to mělo být. Spartak přišel se zajímavou nabídkou. Líbí se mi tu fanouškovská základna i ambice klubu," prohlásil rodák z Karlových Varů. V Trnavě se potká i s bývalými spoluhráči z Jablonce Vojtěchem Kubistou a Liborem Holíkem.

Angažmá ve Spartaku mu doporučil i gruzínský hráč Jablonce Vachtang Čanturišvili. "Zrovna včera jsme se loučili, bylo to dost emotivní. Vyprávěl mi o tom, jak tu získal titul, velmi si Trnavu pochvaloval. Také mi doporučil sem jít," podotkl Kratochvíl.

Jeho příchod potěšil trenéra Michala Gašparíka. "Z Kratochvíla mám největší radost, protože bylo velmi těžké sem dostat takového hráče. Byl to kapitán Jablonce a lídr mužstva, i české ligy. Je to univerzál a mašina, která dokáže strhnout mužstvo na svou stranu, a proto byl i kapitánem. Věřím, že to všechno přenese i sem do Trnavy. Je to hráč do základní sestavy, okolo kterého chceme vybudovat mužstvo," uvedl dvaačtyřicetiletý slovenský kouč.