eFotbal

Emotivní loučení plné slz. Dojatý reprezentant Krejčí definitivně mění Spartu za Gironu

Emotivní loučení plné slz. Dojatý reprezentant Krejčí definitivně mění Spartu za Gironu
Emotivní loučení plné slz. Dojatý reprezentant Krejčí definitivně mění Spartu za GironuFlashscore
Hotovo! Sparta se v další sezoně bude muset obejít nejen bez trenéra Briana Priskeho. Nyní je definitivní, že v rudém dresu bude scházet také pětadvacetiletý kapitán Ladislav Krejčí. Ten totiž podepsal smlouvu na pět let se španělskou Gironou. "I když přišla chvíle, na kterou se těší každý fotbalista, já se na ten moment netěšil. Dvakrát jsme vyhráli titul, ale já z Letné odcházím. Jako šampion, všem moc děkuji," draly se Krejčímu slzy do očí v emotivním videu, které zveřejnila Sparta.
Reklama
Reklama

Krejčí je odchovancem brněnské Zbrojovky, za kterou v lize debutoval právě proti Spartě. Do letenského celku přestoupil v červnu 2019. Původně defenzivní záložník se v sestavě etabloval hlavně jako stoper v tříobráncovém systému. V létě 2022 se stal novým kapitánem klubu poté, co ukončil kariéru Bořek Dočkal. Se Spartou vyhrál poslední dva ligové tituly, je také dvojnásobným vítězem poháru.

Girona, která patří do skupiny City Football Group stejně jako například anglický mistr Manchester City, skončila ve španělské La Lize třetí. Krejčí si tak v dresu katalánského celku zahraje minimálně skupinovou fázi Ligy mistrů.

Friis byl pro Spartu jedinou možnou volbou, říká Ščasný. Proč kdysi neřešil nabídku z Arábie?

O zájmu Girony se začalo nejvíce spekulovat na konci dubna, Krejčí měl podle zdrojů serveru InFotbal jednat o přestupu přímo s Pere Guardiolou, prezidentem klubu a bratrem kouče Manchesteru City Pepem.

Katalánci měli za kapitána Sparty zaplatit 12 milionů eur (asi 300 milionů korun) a tím z něj udělali svou nejdražší posilu. Dosavadní rekordman, ukrajinský útočník Arťom Dovbyk, přišel Gironu na osm milionů eur. Zároveň jde o druhý nejtučnější sparťanský prodej za éry sportovního ředitele Tomáše Rosického – nejvíce letenský klub utržil za odchod Adama Hložka do Leverkusenu (18 milionů eur).