eFotbal

Evropské taháky tohoto víkendu: Anglie se třese na další explozi Haalanda, Dortmund po 4 letech zkusí zaskočit Bayern

Evropské taháky tohoto víkendu: Anglie se třese na další explozi Haalanda, Dortmund po 4 letech zkusí zaskočit Bayern
Evropské taháky tohoto víkendu: Anglie se třese na další explozi Haalanda, Dortmund po 4 letech zkusí zaskočit BayernFlashscore
Blížící se víkend nám opět nabízí množství parádních střetnutí. Zvědavost zcela jistě přitahuje souboj Borussie Dortmund a Bayernu Mnichov, na Apeninském poloostrově svede duel úřadující mistr s gigantem z Turína a zapomenout nemůžeme ani na šlágr Premier League mezi vedoucím Arsenalem a trápícím se Liverpoolem.
Reklama
Reklama

Manchester City – Southampton – Další gólová exploze norské superhvězdy?

"Abych byl upřímný, tak je to neuvěřitelné. Nic podobného jsem v životě neviděl. U obou gólů jsem se jen smál, protože on je vždy na správném místě,“ citovala agentura AP Jacka Grealishe, který se vyjadřoval na adresu Erlinga Haalanda.

A s jeho vyjádřením nelze než souhlasit. Norský kanonýr je v naprosto fantastické formě, od duelu s Crystal Palace nasázel v deseti duelech 17 branek! Trefit se přitom nedokázal jen v reprezentačním utkání proti Srbsku.

Na Haalanda se Manchester City může skutečně spolehnout a je zřejmé, že s jeho formou to v sobotu odnese i Southampton. Ten z posledních tří ligových zápasů uhrál překvapivě dvě remízy, pokud bychom se ale měli bavit o inkasovaných gólech, v posledních čtyřech duelech dostali Svatí 10 branek. 

A jelikož Erling Haaland útočí na všechny možné rekordy včetně toho Jamieho Vardyho, který skóroval v jedenácti po sobě jdoucích ligových zápasech, branky se od Nora čekají i v 10. kole Premier League. 

Foto: Manchester City

AC Milán – Juventus – Italský šlágr opět slibuje vyrovnanou podívanou

Po letité dominanci se Juventus zasekl. Předloni slavil Scudetto Inter Milán, v loňské sezóně se pro změnu radovali Rossoneri. A právě obhájci triumfu v sobotu Starou dámu vyzvou na další z mnoha zajímavých soubojů.

Za zmínku rozhodně stojí vzájemné střetnutí z července roku 2020, kdy Stará dáma po gólech Rabiota a Ronalda ještě půlhodiny před koncem vedla o dvě branky. Jenže poté přišel famózní obrat a AC nakonec zvítězilo 4:2. Poslední dva vzájemné zápasy už tak atraktivní nebyly a vždy z toho byla remíza.

Naposledy na San Siru dokonce bezbranková, Juventus navíc v duelu ani jednou nevystřelil na branku a šachová partie tak vítěze nepoznala. A i vzhledem k aktuální formě obou italských velkoklubů se očekává další vyrovnaná podívaná. 

Foto: Juventus Turín

Borussia Dortmund – Bayern Mnichov – Překvapí domácí neohroženého mistra po dlouhých čtyřech letech?

Dortmund o minulém víkendu klopýtl v Kolíně nad Rýnem a Bayern Mnichov o skóre pustil před sebe. V týdnu oba němečtí giganti zvládli souboj Ligy mistrů, navíc s naprostým přehledem. Dortmund překvapivě hladce uspěl v Seville, Bayern si stejně tak poradil s Viktorií Plzeň.

A nyní přichází na řadu slavné Der Klassiker. Favoritem je znovu mnichovský velkoklub, jelikož Borussia Dortmund v posledních vzájemných zápasech naprosto hoří v defenzivě. V osmi soutěžních duelech v řadě uspěli Bavořané, vstřelili přitom 23 branek a v posledních šesti měření sil vstřelili minimálně tři branky.

Ani Borussia Dortmund na tom není úplně zle, jenže střelci ve vzájemných duelech z většiny budou domácímu kouči Edinu Terzićovi chybět. Pět branek vsítil Erling Haaland, dvakrát se prosadili momentálně zraněný Marco Reus a také Julian Brandt, který k dispozici je. Poslední gól Borussie poté vstřelil Emre Can z penalty.

Foto: Bayern Mnichov

Arsenal – Liverpool – Inkasují hosté od Gunners branku po pěti zápasech?

Zřejmě největší pozornost bude o víkendu upřena na šlágr 10. kola Premier League mezi Arsenalem a Liverpoolem. A to z několika důvodů.

Zatímco Arsenal je v čele celé Premier League a může se pyšnit vynikající formou, Liverpool jako úřadující vicemistr atakuje pozice ve druhé desítce tabulky. Po domácím trápení s Brightonem zabral alespoň v Lize mistrů a skotským Rangers nedal sebemenší šanci.

Druhým důvodem je rivalita Jürgena Kloppa a Mikela Artety. Ve vzpomínkách zcela jistě máme jejich slovní roztržku z listopadu loňského roku, ke které došlo ještě za bezbrankového stavu. Reds ale nakonec svého soupeře přejeli jasně 4:0.

Od té chvíle se oba soupeři střetli ještě třikrát a ve všech zápasech se Arsenalu nepodařilo skórovat. Kanonýři neskórovali už v pěti po sobě jdoucích soutěžních vzájemných duelech a v neděli mají rozhodně co napravovat.

Dalším důvodem, proč sledovat tento šlágr, je mimořádná forma Dioga Joty právě proti Gunners. Reds v již zmíněných pěti zápasech nasázeli jedenáct branek a hned šest z nich si připsal pětadvacetiletý portugalský útočník. Je zřejmé, že Jota v neděli v základní sestavě chybět nebude. 

Foto: Arsenal FC

Barcelona – Celta Vigo – Hladový lídr chce střelecky zabrat, Celta ale na Barcu umí

Po jasném domácím představení s Elche přišlo ze strany Barcelony mírné ofenzivní trápení. S Mallorcou se katalánský velkoklub zásluhou Roberta Lewandowského prosadil jen jednou, v Lize mistrů s Interem už vyšel dokonce naprázdno.

Není tak divu, že si nyní svěřenci kouče Xaviho budou chtít pořádně zastřílet. Otázkou nicméně je, zda jim to Celta Vigo dovolí. I když hosté ze dvou posledních zápasů inkasovali hned šest branek, nemají s favoritem až tak špatnou bilanci. Z posledních sedmi vzájemných soubojů uhráli osm bodů za dvě výhry a remízy.

Loni v obou zápasech skóroval Memphis Depay, bez něj se ale musí Barcelona kvůli zranění obejít. Opět tak bude spoléhat na polského šutéra, jenž je s devíti góly nejlepším střelcem celé La Ligy. 

Foto: FC Barcelona