eFotbal

Evropští držáci - Kdo v letošní sezoně TOP 5 evropských soutěží nevynechal ani minutu?

Evropští držáci - Kdo v letošní sezoně TOP 5 evropských soutěží nevynechal ani minutu?
Evropští držáci - Kdo v letošní sezoně TOP 5 evropských soutěží nevynechal ani minutu?Flashscore
Nejlepší evropské soutěže mají za sebou podzimní část a prakticky jsou ve své polovině. Při pěti střídáních na utkání je poměrně vzácné, aby některý z hráčů odehrál plnou minutáž, přesto se najdou vzácné případy a u některých týmů dokonce dva! Kdo zatím nevynechal ani minutu? Pojďte se s námi na tuto statistiku podívat. Dodejme, že v ní nejsou zahrnuti brankářské jedničky, u nichž se plná ligová minutách předpokládá.
Reklama
Reklama
Bundesliga - 2 hráči (1440 minut)

Německá nejvyšší soutěž má za sebou šestnáct kol. A jen dva hráči si mohou říci, že absolvovali plnou porci minut. Tím prvním je Willian Pacho z Frankfurtu, bez kterého si kouč Dino Toppmöller stoperskou dvojici nedokáže představit. Ekvádorský bek přitom do Německa dorazil teprve v létě, Frankfurt za něj Antverpám vyplatil 9 milionů eur.

1440 minut má za sebou taktéž Patrick Mainka ve službách nováčka z Heidenheimu. I v tomto případě jde o stopera, který je ale hráčem Heidenheimu již pět let. Bez vynechané minuty byl téměř i loni, ve druhé Bundeslize střídal za celou sezonu jen jednou, a to konkrétně osm minut před koncem utkání. 

Serie A - 7 hráčů (1530 minut)

V italské lize je odehráno sedmnáct kol a perfektní bilancí se může pyšnit hned sedm hráčů. Asi nikoho nepřekvapí, že v dresu AS Řím je nejvíce vytíženým borcem Bryan Cristante. Ten letos několikrát objevil i ve stoperské dvojici, jeho častějším místem je ale záloha. Ani jednu minutu neabsentoval Giovanni Di Lorenzo z mistrovské Neapole, který už loni vynechal pouhých 163 minut.

Bez střídání jsou také Marin Pongragič z Lecce, Nehuén Pérez z Udinese a Sebastiano Luperto z Empoli. Naprosto výjimečně poté působí FC Janov. V kádru totiž najdeme hned dva hráče, kteří nechyběli ani vteřinu. Trenér Alberto Gilardino spoléhá na obránce Radua Dragusina a teprve dvaadvacetiletého dánského záložníka Mortena Frendrupa. Právě tito dva sehráli loni v Serii B velkou úlohu při postupu Janova zpět mezi elitu. 

SALAH V ZIMĚ NEVYJDE, TRÁPÍCÍ SE AL-ITTIHAD TAK PŮJDE PO BÝVALÉ HVĚZDĚ ARSENALULigue 1 - 7 hráčů (1530 minut)

V Ligue 1 je soutěž přesně v polovině a k dokonalosti má nakročeno pět obránců a jeden defenzivní záložník. Ve svých třiceti letech je stále nenahraditelný Dante, jenž už sedmým rokem působí v Nice. Za Brest mají plný počet odehraných minut krajní obránci Bradley Locko a Kenny Lala, v dresu Toulouse nechyběl v ani jednom momentu ze sedmnácti klání Rasmus Nicolaisen.

Dánský stoper je ve Francii třetím rokem a zdá se, že poprvé by mohl odehrát stoprocentní porci. Pozor si ale musí dát na žluté karty, neboť v obou předchozích sezonách musel kvůli trestu jeden zápas vynechat.

Tuto čtveřici poté doplňují dva hráči Lorientu, který se krčí až na sedmnáctém místě ligové tabulky. 1530 minut za sebou mají stoper Montassar Talbi a defenzivní záložník Laurent Abergel, který se na rozdíl od tuniského beka zapsal alespoň jednou do střeleckých statistik. 

La Liga - 1 hráč (1620 minut)

V La Lize je situace podobná jako v Německu. Po osmnácti odehraných zápasech najdeme jediného borce, který do sestavy na své místo nepustil nikoho jiného. V kádru Girony nechyběl ani vteřinu Aleix García, jenž působí ve středu zálohy a letos si nevede vůbec špatně ani střelecky.

Šestadvacetiletý kapitán největšího překvapení napříč celou Evropou vstřelil už tři branky a na další čtyři nahrál. Za 1620 minut se tak pro spíše defenzivnějšího hráče jedná o velmi slušný počin. 

Premier League - 5 hráčů (1620 minut)

K ránu 26. prosince, tedy před startem 19. kola, je v anglické Premier League pět hráčů bez vynechání jediné vteřinky. Defenzivě Arsenalu letos perfektním způsobem šéfuje William Saliba. Na pravém kraji obrany Wolves zase září Max Kilman, jenž loni vynechal jediný duel.

Ve skvělého stopera se vypracoval také Ukrajinec Ilya Zabarnyi, který do Bournemouthu přišel teprve v lednu a z druhé části loňské sezony odehrál jen pět střetnutí. Nyní je ale nenahraditelný, podobně jako zkušený Ethan Pinnock v Brentfordu.

Třicetiletý jamajský obránce si v Brentfordu kroutí svůj pátý ročník a klubu by určitě rád dopomohl k lepšímu umístění než současnému čtrnáctému místu. I pátý hráč z Premier League se stoprocentním herním vytížením je obránce, konkrétně jde o Joachima Andersena z Crystal Palace. 

Další přestupový nezdar. Barcelonu opustí Alonso a nebude sám