eFotbal

Fábregas se dočkal první velké trenérské šance kariéry, po pár měsících v juniorce převzal přední tým Serie B

Fábregas se dočkal první velké trenérské šance kariéry, po pár měsících v juniorce převzal přední tým Serie B
Fábregas se dočkal první velké trenérské šance kariéry, po pár měsících v juniorce převzal přední tým Serie BFlashscore
Španělský mistr světa z roku 2010 Cesc Fábregas se stal dočasným trenérem Coma. U šestého týmu druhé italské ligy, který ztrácí na třetí místo pouhé dva body, nahradil odvolaného Morena Longa. Klub z Lombardie o tom informoval na webu.
Reklama
Reklama

Šestatřicetiletý Fábregas v Comu ukončil po minulé sezoně hráčskou kariéru a následně trénoval juniorský výběr.. Nyní si poprvé vyzkouší roli hlavního kouče v dospělém fotbale. Svou první tréninkovou jednotku by měl absolvovat ve středu ráno.

"Děkujeme Morenovi Longovi za jeho tvrdou práci a obětavost, zejména za to, že tým dokázal po těžkém období v minulé sezoně pozvednout. Chceme se ale vydat novou cestou, která - jak doufáme - nabídne fanouškům více emocí a zábavy. Děkujeme příznivcům za pochopení a ze jejich neochvějnou loajalitu a podporu," uvedl na oficiálních stránkách Coma zástupce vlastníka Mirwan Suwarso.

Šokující tituly klubů? Jízda Kuky s Kadlecem, pohádka Vlků s Džekem i česká stopa ve Španělsku

Bývalý záložník si udělal jméno především působením v londýnských klubech Arsenalu a Chelsea, se kterou dvakrát ovládl Premier League. Nastupoval rovněž za Barcelonu a Monako.

Za španělskou reprezentaci odehrál Fábregas 110 utkání a kromě MS s ním vyhrál v letech 2008 a 2012 mistrovství Evropy.