eFotbal

Fábry, Pázler a spol. po delší době prohráli. Skalpovala je česká dvacítka, jež zdokonalovala svůj presink

Fábry, Pázler a spol. po delší době prohráli. Skalpovala je česká dvacítka, jež zdokonalovala svůj presink
Fábry, Pázler a spol. po delší době prohráli. Skalpovala je česká dvacítka, jež zdokonalovala svůj presinkFlashscore
Nynější druholigový lídr z dejvické Julisky si okořenil reprezentační pauzu přátelským utkáním s českým reprezentačním výběrem do 20 let, s nímž se utkal na neutrální půdě v Mnichově Hradišti.
Reklama
Reklama

Svěřenci kouče Bohuslava Pilného, kteří vévodí nynější tabulce FNL o tři body před Vlašimí a Zbrojovkou, zakusili první porážku od července, kdy v jiné přípravě podlehli prvoligovým Pardubicím.

Ráz víkendového duelu určil už jeho úvod, kdy mládežničtí reprezentanti udeřili zásluhou Krobota s Novákem. jedinou branku Dukly zaznamenal obránce Daniel Souček a protože Fábry ani Pázler své příležitosti nevyužili, Dukla si připsala prohru 1:3.

Vše okomentoval dejvický asistent Vít Vrtělka, jenž z toho žádnou tragédii nedělal. "Stál proti nám agresivní a běhavý soupeř. Zápas se hrál na pěkném hřišti a měl dobré tempo. Rozložili jsme zatížení na hráče, kteří nedostávají tolik příležitostí. V tomto ohledu utkání svůj účel splnilo. Prohra se stane. Jsme hlavně rádi, že jsme reprezentační přestávku tímto zápasem vyplnili a nikdo se nezranil. Od pondělka už se budeme chystat na zápas v Líšni," připomněl člen realizačního týmu Dukly nejbližší program.

A co názor hlavního kouče U20 Jiřího Žiláka? "Velice dobrý vstup do utkání jsme proměnili ve vedení 2:0. Dukla snížila střelou do šibenice z přímého kopu. Po další hezké akci a finálce Krobota zvyšoval Ševčík na 3:1. Nastřelili jsme ještě tyč. Vycházel nám presink a kontrolovali jsme hru. Dukla hrozila jen z rychlých protiútoků a při jednom z nich nás podržel Stejskal. Ve druhém poločase se hra vyrovnala. Z několika dobrých šancí jsme už gól nepřidali. Dukla ještě nastřelila v závěru tyč po chybě v rozehrávce. Zápas splnil svůj účel, protože jsme viděli v utkání další hráče, proti fotbalovému soupeři jsme mohli zdokonalovat presink. Hráči k zápasu dobře přistoupili, odehráli ho ve slušné kvalitě a vítězství je zasloužené," uzavřel na webu repre.fotbal.cz trenér Horníčka, Gabriela, Šebrleho a spol.

Víkendová příprava:

Dukla Praha - Česká dvacítka 1:3 (1:3)Branky: 6. Krobot, 8. Novák, 27. Ševčík – 23. Souček. Rozhodčí: Hanousek – Arnošt, Kříž.

Dukla: Šťovíček – Kozojed, Piroch, Konan, Březina, Kulhánek, Kott, Barac, Souček, Bin, Fábry.

ČR U20: Stejskal – Kronus, Pojezný, Křišťan, Gabriel, Jonáš, Kozel, Šebrle, Krobot, Podhorocký, Novák, Koželuh, Matys, Cedidla, Slavíček.

Zdroj: fkdukla.cz, fotbal.cz