eFotbal

Fanoušci v Anglii zuřili, místo zápasu vyhrála tma. Chtějí pokutu pro domácí klub i kontumační výhru

Fanoušci v Anglii zuřili, místo zápasu vyhrála tma. Chtějí pokutu pro domácí klub i kontumační výhru
Fanoušci v Anglii zuřili, místo zápasu vyhrála tma. Chtějí pokutu pro domácí klub i kontumační výhruFlashscore
Místo radosti ze zápasu a vstřelených gólů ovládl fanoušky vztek. Utkání anglické League One, třetí nejvyšší soutěže, mezi Stevenage a Cambridge United muselo být odloženo kvůli výpadku elektrické energie. Zaplněné tribuny čekaly třicet minut v šeru, zda se začne hrát, ale měly smůlu. Zápas byl nakonec odložen. Pořádající klub se všem omluvil na sociálních sítích, podle naštvaných fanoušků však přišla zpráva pozdě.
Reklama
Reklama

Oba týmy se přitom v pohodě chystaly na zápas, když došlo k výpadku proudu. I přes veškerou snahu se domácím nepovedlo závadu odstranit. Fanoušci dlouhé minuty proseděli ve tmě a netušili, co se bude dít. Po více než třiceti minutách se pak dozvěděli, že se hrát nebude. „Bohužel byl zápas zrušen kvůli okolnostem, které klub nemohl ovlivnit. Pokud jste uvnitř stadionu, vyjděte prosím opatrně z areálu. I venku je nedostatečné osvětlení,“ napsal v prohlášení pořádající klub.

Řada z příznivců dokonce zůstala před stadionem, protože kvůli závadě nefungovaly vstupní turnikety, což jen rozbouřilo emoce. Zklamání se mísilo se zlobou a frustrací. „Absolutně trapná situace. Ubohá. Mnozí fanoušci utratili peníze, soucítím s těmi hostujícími, co utratili spoustu peněz za cestu. A pak přijde tohle,“ přišla první reakce na síti X.

Kladivářské Vánoce žižkovského útočníka. Kamarádu Součkovi fandil při výhře nad Manchesterem United, pak ho porazil na tenisovém kurtu

„Vždycky, když nastane problém, tak je chyba u někoho jiného. Každý slušný klub by měl mít záložní zdroj energie. Domácí klub by měl odškodnit fanoušky, dostat od vedení ligy pokutu a hosté by měli vyhrát kontumačně,“ přál si další.

Vedení Stevenage oznámilo, že vstupenky zakoupené na zápas zůstanou v platnosti i na utkání hrané v náhradním termínu. Ten ale není momentálně známý. „Proběhlo mnoho konzultací s bezpečnostními úředníky, rozhodčími a vedením EFL a z hlediska bezpečnosti bylo naprosto správné rozhodnutí zápas odložit,“ dodal v prohlášení domácí klub.