eFotbal

Fanouškům Premier League plesalo srdce. Torres a Van Persie se střetli jako trenéři

Fanouškům Premier League plesalo srdce. Torres a Van Persie se střetli jako trenéři
Fanouškům Premier League plesalo srdce. Torres a Van Persie se střetli jako trenéřiFlashscore
Mládežnická Liga mistrů je platformou primárně pro mladé fotbalisty, aby se střetli mezi sebou, a pro akademie evropských gigantů, aby mohly poměřit síly. Je to ale také místo, kde se mohou realizovat noví trenéři. Jako třeba Fernando Torres a Robin van Persie.
Reklama
Reklama

Bývalí útočníci byli během své kariéry na hřišti postrachem obran v anglické nejvyšší soutěži. Nyní se oba prosazují jako trenéři. Van Persie i Torres vedou celky do 19 let v klubech, které je vychovaly. Tedy ve Feyenoordu a v Atleticu Madrid.

Před vzájemným zápasem v Lize mistrů pro juniory se oba objali a nechali fanoušky zavzpomínat. Čas totiž neskutečně letí, není to tak dávno, co oba slavili góly na anglických trávnících. Pro mnoho fanoušků jsou navíc symboly oblíbené éry v Premier League.

Nyní čtyřicetiletý Van Persie si udělal jméno v anglickém fotbale v Arsenalu, než v roce 2012 kontroverzně přestoupil do Manchesteru United. Tento přestup se mu vyplatil, protože hned ve své první sezoně na Old Trafford získal vytoužený titul.

Žolík Immobile zajistil výhru Lazia, Mbappé zachránil PSG alespoň bod a Dortmund loupil na San Siru

Od svého konce kariéry v roce 2019 působí Nizozemec ve Feyenoordu jako trenér. Začínal jako asistent manažera a poté se ujal role u mládežnických týmů.

A co Španěl? Torres naopak prošel řadami Atlética Madrid, než přestoupil do Liverpoolu. Během působení na Anfieldu se Španěl stal jedním z nejlepších útočníků v Evropě.

V lednu 2011 odešel z klubu za 50 milionů liber do Chelsea, se kterou vyhrál Ligu mistrů, ale nepodařilo se mu navázat na svou skvělou formu. Torres ukončil kariéru také v roce 2019 a v roce 2021 nastoupil do svého současného působiště v Atlétiku.

A jak to vůbec dopadlo? Devětatřicetiletý Torres vyšel vítězně, když jediný gól zápasu vstřelil Iker Luque Sierra. Nicméně nezáleželo na tom, oba týmy si ve skupině, která kopíruje tu, kterou mají první týmy, vybojovaly postup.

"Jako trenér vidím, že jeho tým nese jeho trenérský rukopis. Sledoval jsem mnoho jejich zápasů. Hrají pestře a nepředvídatelně. Je vidět, že svou práci bere velmi vážně. Nedivil bych se, kdyby se stal velmi úspěšným trenérem," komentoval poslední střet van Persie.

Tihle dva ale nejsou jedinými slavnými hráči, kteří teď trénují mládežníky. Mládežnický tým Interu vede Rumun Cristian Chivu, mladíky AC vede jejich dlouholetý obránce Ignazio Abate a na rozvoj mládeže Realu Madrid dohlíží Alvaro Arbeloa.

Peklo v Turecku? Těšíme se, shoduje se výprava Manchesteru United

Foto: Feyenoord Rotterdam