eFotbal

Fatiho otec se zlobí na Xaviho kvůli slabšímu vytížení syna: Na stadion už nepřijdu, jsem vážně naštvaný

Fatiho otec se zlobí na Xaviho kvůli slabšímu vytížení syna: Na stadion už nepřijdu, jsem vážně naštvaný
Fatiho otec se zlobí na Xaviho kvůli slabšímu vytížení syna: Na stadion už nepřijdu, jsem vážně naštvanýFlashscore
Byť je Anssumane Fatimu pořád jen dvacet let, i tak už má v LaLize za Barcu odehráno 65 zápasů, s tím, že v součtu dalšími soutěžními zápasy a evropskými poháry již v katalánských barvách dokonce přesáhl stovku startů.
Reklama
Reklama

V sezoně 2022/2023 nastupuje odchovanec slavné La Masie zejména jako náhradník, o čemž svědčí skutečnost, že v rámci 24 absolvovaných ligových bitev pobyl na trávnících jen 925 minut čistého času. Jen pro srovnání - nejlepší střelec souboru Robert Lewandowski je k tomuto datu na 1771 odehraných minutách.

Byť na tom nejsou další útoční hráči jako Dembélé, Raphinha nebo Ferran Torres o mnoho lépe, onen fakt těžce nese zejména jeho ambiciózní otec Bori Fati, jenž dokonce poskytl pro rozhlasovou stanici Cadena Ser kontroverzní rozhovor plný stížností...

Svému potomkovi však na Spotify Camp Nou pravděpodobně příliš nepomůže. Tím spíš, že v rámci něj útočil přímo na hlavního trenéra. "Proč mu Xavi nedá šanci? Bude to mít své důvody. Ansu se na Xaviho nezlobí, vždy byl jeho idolem. Já jsem rozzlobený jako otec. Trápí mě, že hraje tak málo minut," postěžoval si Fati starší, jehož potomek nasbíral v rozběhlém ročníku během osmatřiceti dílčích vystoupeních 6 branek a tři gólové asistence.

"Vždyť mluvíme o reprezentantovi Španělska, barcelonské desítce a klukovi, který vzešel z La Marie. Ansu si zaslouží mnohem víc. Měl by hrát víc. Nemůže to být tak, že hraje jen tak zanedbatelně. Před jeho zraněním byli v týmu Luis Suárez, Ousmane Dembélé i Antoine Griezmann a Ansu hrál. Nejvíc mě štve, jak málo času dostává - tři, pět, deset minut," neskrýval rozhořčení.

Sám synovi poradil, že pokud se situace nezmění, měl by změnit klubovou adresu. "Říká mi, že se mýlím. Nechce podepsat kontrakt s jiným klubem. Já však chci, aby se mu dařilo. Na stadion už nepřijdu, jsem vážně namíchnutý. Rok zpět měl dobré nabídky, ale nechtěl o tom nic slyšet. Matku Alemany je upřímný a říká nám, že je Ansu dědictvím Barcelony. Ale můžou říkat cokoliv, když pak vždy dodají i to, že je to Xaviho rozhodnutí," čertil se na šéfa lavičky, kterou je nezpochybnitelnou legendou klubu.

Kauzu svého rodinného příslušníka přirovnal k někdejší situaci Brazilce Viníciuse Juniora v Realu. Těsně po příchodu do španělské metropole nehrával ani on, ale s neutichající podporou madridských funkcionářů se to nakonec změnilo a v současnosti je zářivou hvězdou Ancelottiho mužstva. "Viníciuse dva roky zpět všichni zabíjeli. A teď? To samé žádám pro Ansiho, chci pouze podporu a trpělivost. Postarejte se o něj. Nebo snad mám na Ansua úplně zapomenout?," ptal se "na dálku" barcelonských představitelů.

12 let a dost? Pakliže Simeone skutečně opustí Madrid, Atlético už má připravený plán B...