eFotbal

Favorité mistrovství Evropy 2021 z pohledu sázkových kanceláří?

Favorité mistrovství Evropy 2021 z pohledu sázkových kanceláří?
Favorité mistrovství Evropy 2021 z pohledu sázkových kanceláří?Flashscore
Euro 2021 se blíží. Sázkové kanceláře věří nejvíce Belgii a Anglii. Sázející ale využívají výhodné kurzy a tipují na vítěze spíše jiné týmy.
Reklama
Reklama

Čekání bylo moc dlouhé. Fanoušci si mohli užít mezinárodní fotbalové akce naposledy v roce 2018. Po mnoha stránkách podivný rok 2020 přinesl mimo jiné i odložení fotbalového EURA. Nedá se sice říct, že by nyní, v roce 2021, byly všechny problémy vyřešeny, důležité ale nyní je to, že EURO bude! Uskuteční se v červnu a červenci 2021 a chybět na něm nebude ani česká fotbalová reprezentace.

Sázkové společnosti chystají výhodné nabídky pro nové klienty

Akce takového významu samozřejmě zajímá také sázkové kanceláře. Právě ostře sledované fotbalové EURO je událostí, kdy i lidé neholdující sportu si fotbalové utkání zpestří sázkou a vsadí nějaký ten tiket. Pro sázkové společnosti je to příležitost získat nové klienty. Podle serveru sazkovekancelare.cz se v souvislosti s EURO 2021 sázkové kanceláře vytasí s celou řadou štědrých bonusů a benefitů a poperou se o sázející. Už nyní lze využít například akční kód Tipsport, který přináší registrační bonus 150 Kč a další akční bonus až 50 000 Kč coby dvojnásobek prvního vkladu. Dle webu sazkovekancelare.cz bude EURO 2021 nejvýznamější sportovní událostí pro tuzemské sázkové kanceláře. Není divu. Například jen ve Francii se během EURO 16 prosázelo 141 milionů EUR. Letos se očekává další podstatný nárůst celkového objemu prosázených peněz během šampionátu. 

Favorit číslo jedna podle sázkových kanceláří? Anglie

A kdo jsou hlavní favorité na vítězství v turnaji? Sázkové kanceláře nejvíce tipují dvě země, které paradoxně EURO ještě nikdy nevyhrály. Důvěru tedy nemají trojnásobní vítězové EURA Španělé ani obhajující šampioni z Portugalska, ale Angličané a Belgičané.

Na Anglii je na Fortuně nasazen kurz na vítězství 6.5. Tipsport věří hrdému Albionu s kurzem 6.5 ještě více. A nejinak je tomu i u zahraničních sázkových kanceláří. Skvělé formy anglických fotbalistů si všímá stránka https://mybettingsites.co.uk/. „Vypadali takřka neporazitelní do chvíle, než narazili na Českou republiku. Tento zápas Angličané prohráli 2:1, ale ve všech ostatních zápasech nastříleli v průměru 4 góly na zápas,“ lze si přečíst v článku uznávaného sázkařského portálu.

Nutno ještě zmínit ten nejdůležitější faktor. Ať už to nakonec s otázkou pořadatelských zemí dopadne jakkoli, semifinále a finále by se měla uspořádat ve Wembley. S výjimkou čtvrtfinále by tak Angličané mohli odehrát všechny své zápasy na domácí půdě. A stadion Wembley je posvátný stánek, jehož kouzlo by na domácí fotbalisty mělo působit. Právě zde (na původním stadionu zbořeném roku 2003) Angličané získali svůj zatím jediný historický mezinárodní triumf. V roce 1966 vyhráli mistrovství světa ve fotbale. Udělá současný reprezentační tým radost Bobbymu Charltonovi, Geoffu Hurstovi a dalším pamětníkům tohoto titulu?

Zlatá generace Belgičanů graduje formu

Shodně s kurzem 6.5 určují sázkové kanceláře dalšího favorita EURA 2021 - Belgii. Není divu. Rudí ďáblové jsou už od září 2018 podle žebříčku FIFA nejlepší fotbalovou reprezentací na světě. Pyšní se jedinečnou fotbalovou generací, kterou jim závidí celý svět. Ani český reprezentační tým kolem roku 2004 neměl takovou koncentraci hvězd, jako má současná Belgie.

V brance Thibaut Courtois z Realu Madrid. V obraně Toby Alderweireld a Jan Vertonghen. V záloze další hvězda Realu Madrid Eden Hazard s bratrem Thorganem, který válí v Borussii Dortmund. K nim kreativec Kevin De Bruyne z Manchesteru City. A v útoku tank zvaný Romelu Lukaku hájící barvy Interu Milan. Všechno to jsou fotbalisté v ideálním věku, v plné síle. Hráči, kteří spolu v belgické reprezentaci vystupují už celou řadu let.

Na mistrovství světa 2014 postoupila Belgie do čtvrtfinále. Tentýž výsledek hráči zopakovali na EURU 2016. Na MS 2018 už Rudí Ďáblové dosáhli na bronz. Že by výkony a výsledky zlaté belgické reprezentace měly vygradovat na letošním fotbalovém EURU? „Belgičané dokázali vyhrát všech 10 kvalifikačních utkání a nastříleli neuvěřitelných 40 gólů,“ zní komentář na https://mybettingsites.co.uk/. „Belgie dokazuje, že má jeden z nejlepších národních fotbalových týmů a právem se řadí mezi adepty na titul.“

Sázející hledají favority jinde

Opusťme nyní prognózy sázkových kanceláří a zaměřme se na samotné sázející. Komu věří oni? Bohužel, společnost Fortuna neposkytla údaje o tom, na které týmy klienti sází, opřeme se tedy pouze o data sázkové kanceláře Tipsport. V době, kdy je psán tento článek, už bylo vsazeno uzavřeno skoro 2000 sázek na to, kdo zvedne 12. července pohár mistrů Evropy.

Nejvíce sázejících věří s kurzem 12.00 Itálii. Squadra azzura patří mezi ty týmy, které odehrají celou základní skupinu na domácí půdě. Pokud však nebudou moci na stadiony diváci, nepůjde jistě o tak výraznou výhodu. Italská fotbalový tým se ale může opřít ještě o další výhody. Za prvé: mají relativně jednoduchou skupinu. Wales ani Turecko nejsou zrovna fotbalové mocnosti. Více by Italy měli prověřit Švýcaři, ovšem ani ti by pro čtyřnásobné mistry světa neměli být velký problém.

Zajímavostí současné italské reprezentace je to, že takřka komplet hraje italskou Serii A. Kluby jako AC Milan, Inter Milan či Bergamo se na mezinárodní scéně prezentují v posledních letech solidně. A respekt budí i osoba trenéra. Roberto Mancini patří mezi ty trenéry, kteří umí sbírat úspěchy.

Ačkoliv nejvíce tiketů registrujeme na Itálii, nejvíce peněz sázkaři vložili na vítězství Portugalska a Francie. V případě Portugalska sázející věří na obhajobu titulu a na faktor Ronaldo. Už teď legendární útočník má nyní možná poslední šanci předvést se na mezinárodní scéně. Portugalci se ale musí vypořádat se skupinou smrti. O postup budou bojovat s Maďary, Němci – a právě zmíněnými Francouzi. Země galského kohouta jede na šampionát s vizitkou úřadujících mistrů světa. Přitom to není tak dávno, v roce 2000, kdy Francouzi hned po titulu mistrů světa zopakovali triumf i na EURU. Sestava jim zůstala více méně stejná, nechybí žádná z opor. V brance je Hugo Lloris, v obraně Varane, Pavard a Hernandez, v záloze Pogba nebo Kanté, v útoku Mbappé, Griezmann i Giroud.

Titul pro Českou republiku? Hodně sázejících tomu věří

A jak si povede česká reprezentace? Celých 250 sázejících využilo lákavého kurzu 150.00 a vsadilo na české reprezentanty.

Podle podcastu iSport ale čeští hráči nebudou nejostřejšími tužkami v penálu. „Nelze čekat o moc víc, než například na Euru 2012, kdy jsme se dostali do čtvrtfinále, myslím, že to je absolutní strop toho týmu,“ vyjádřil se ve zmíněném podcastu iSport.cz Jan Podroušek. „Můžeme skutečně svědomitě říct, že před českou reprezentací se z výkonnostního hlediska nachází 11, 12 nebo 13 reprezentací v Evropě, které jsou prokazatelně lepší.“

Zdrženlivost je v případě českého týmu jistě na místě. V kvalifikaci se sice Patrik Schick a spol. blýskli vítězstvím 2:1 nad Angličany, jenže s týmž soupeřem ve Wembley padli 0:5. A dalšími kaňkami na výkonech národního týmu byly porážky 2:1 s Kosovem a 1:0 se slaboučkým Bulharskem. Česká reprezentace stále nenašla důstojnou náhradu za slavnou generaci kolem Nedvěda, Šmicera, Bergera či Kollera. A postup na EURO 2021 není důvodem k přehnanému optimismu. Vždyť se účastní celkem 24 týmů a na šampionátu se představí i mužstva, která jsou v žebříčku FIFA hluboko pod Českem – například Skotsko, Severní Makedonie nebo Finsko.

Nutno ale říci, že Česku by roční odklad turnaje mohl prospět. Rozvíjející se talenty za rok fotbalově povyrostly. Vladimír Coufal a Tomáš Souček se zabydleli v Premier League a nasbírali cenné zkušenosti, které jsou schopni na EURU prodat. Nahoru šla také forma Alexe Krále. Svou kvalitu si udržují také hráči Slavie, které čeká jaro ve fotbalové Evropě. Proti Leicesteru City zažijí konfrontaci s ostrovním fotbalem, která určitě nebude na škodu. Vždyť v „české“ skupině na EURU jsou Anglie i Skotsko. A snad by mohl být fit také kanonýr Patrik Schick, kterého v minulém roce pronásledovala zranění.

Zdroj: Tipsport