eFotbal

Felix na Stamford Bridge? Čtvrtý nejlépe placený. Kdo vévodí žebříčku a kdo je naopak chudý příbuzný?

Felix na Stamford Bridge? Čtvrtý nejlépe placený. Kdo vévodí žebříčku a kdo je naopak chudý příbuzný?
Felix na Stamford Bridge? Čtvrtý nejlépe placený. Kdo vévodí žebříčku a kdo je naopak chudý příbuzný?Flashscore
Dostat se do prvního mužstva Chelsea? To je pro bankovní účet velmi dobrá zpráva. Platy hráčů v tomto londýnském klubu se totiž rozhodně nedrží při zemi, což ví i Joao Felix, jenž má právě na Stamford Bridge v rámci hostování z Atlétika Madrid namířeno. Na kolik si přijde, a jak na tom bude v porovnání se svými novými spoluhráči, pokud přesun třiadvacetiletého borce skutečně klapne?
Reklama
Reklama

Vedení Blues souhlasilo s tím, že bude pokrývat 100 % hráčova platu, což činí 270 tisíc liber týdně. Za šest měsíců tedy zaplatí 6 milionů liber, k čemuž se musí přičíst ještě dalších 10 milionů za jeho dočasný přesun. Jestli je totiž součástí případného hostování i opce na přestup není jasné.

Portugalský reprezentant by v Londýně byl jedním z 19 hráčů, kterým na konto měsíčně připluje suma převyšující hranici 100 tisíc liber.

Vůbec nejlépe placeným je Raheem Sterling s 325 tisíci. Druhé místo patří Kalidou Koulibalymu (295 tisíc) a třetí flek okupuje N´Golo Kanté (290 tisíc). Félix by se v případě podpisu posunul hned za ně, což by pro klub byla poměrně velká finanční zátěž.

Přes 200 tisíc pobírají ještě Reece James (250 tisíc) a Wesley Fofana (200 tisíc). Přitom třeba takový Hakim Ziyech má týdenní plat „pouze“ 100 tisíc liber, stejně jako Mateo Kovačič. Thiago Silva si pak přijde na 110 tisíc, podobně jako Jorginho.

Aktuálně zraněný gólman Edouard Mendy, jenž v letošním ročníku Premier League odchytal devět zápasů a předtím, než se ocitl na marodce, byl týmovou jedničkou, kasíruje 55 tisíc, kdežto jeho konkurent mezi třemi tyčemi Kepa Arrizabalaga téměř trojnásobek (155 tisíc).