eFotbal

Fenin přiznal, že podstoupil protialkoholní léčbu. Pomohli mu Baroš s Ujfalušim

Fenin přiznal, že podstoupil protialkoholní léčbu. Pomohli mu Baroš s Ujfalušim
Fenin přiznal, že podstoupil protialkoholní léčbu. Pomohli mu Baroš s UjfalušimFlashscore
V mládežnických kategoriích vzbuzoval obdiv svým talentem, který však v profesionální kariéře promrhal. Reprezentant s klubovou minulostí v Německu či Francii se několikrát pokoušel o restart, ale příliš se mu to nevydařilo. Čestný občan Teplic zkoušel štěstí také v jiných sportech, ale mnohem častěji byl veřejností sledován při jeho excesech a zkratech. Skrze svůj profil na síti X nyní Martin Fenin přiznal, že tři měsíce letošního roku strávil v protialkoholní léčebně.
Reklama
Reklama

Kdysi talentovaný útočník se nikdy netajil svou láskou k alkoholu a některé skandály během jeho kariéry s ním měly souvislost. I když se několikrát zdálo, že by mohl boj s návykovou látkou definitivě vyhrát, objevovaly se další eskapády. V roce 2021 se léčil ve spolupráci s Institutem klinické a experimentální medicíny (IKEM), na začátku letošního roku pak hledal odbornou pomoc v léčebně v Červeném Dvoře.

„28. března 2024, pro někoho obyčejné datum, pro mě osobně začátek nové životní kapitoly. Po třech měsících odcházím z protialkoholní léčebny v Červeném Dvoře, která pro mě byla od začátku roku přechodným domovem. Beru to jako svůj osobní Survivor, který mi pomohl si vyčistit hlavu a utřídit priority,“ napsal Fenin na svém profilu na síti X.

RADA MŮŽE NA STŘÍDAČKU, JEHO TREST ZATÍM NENÍ PRAVOMOCNÝ. ČEKÁ SE NA VYJÁDŘENÍ ODVOLACÍ KOMISE

Někdejší tvář Teplic, Slavie či Frankfurtu v soukromém životě nebyla příkladným rodičem, ale dle svého vyjádření by to chtěla rázně změnit. „Moje dcera je pro mě nejdůležitější člověk na světě a chci jí být lepším vzorem, než jsem byl doteď. Vím, že to nejtěžší je teprve přede mnou, ale jsem odhodlaný jít správným směrem,“ pokračoval šestatřicetiletý Fenin.

Nastartovat se na cestě správným směrem se většinou neobjede bez pomoci přátel, v tomto případě sehráli svou roli někdejší parťáci z reprezentace. „Rád bych poděkoval svým kamarádům, Milanovi Barošovi a Tomáši Ujfalušimu, kteří mi pomohli pochopit, že vyhledat odbornou pomoc nemusí být ostuda a celou dobu při mě stáli,“ uzavřel rodák z Chebu.

Foto: Profimedia