eFotbal

FIFA ratifikovala desetiměsíční trest pro Tonaliho, od pátku platí celosvětově

FIFA ratifikovala desetiměsíční trest pro Tonaliho, od pátku platí celosvětově
FIFA ratifikovala desetiměsíční trest pro Tonaliho, od pátku platí celosvětověFlashscore
Desetiměsíční distanc za sázení na fotbal pro italského reprezentanta Sandra Tonaliho z Newcastlu platí celosvětově a vstoupil v platnost už v pátek. Oznámení Mezinárodní fotbalová federace FIFA tak v pátek ukončilo naděje trenéra Eddieho Howea, který věřil, že záložníka bude mít k dispozici ještě na víkendový zápas Premier League.
Reklama
Reklama

Tonali dostal ve čtvrtek v sázkařské aféře, která zasáhla italský fotbal, trest celkem na 18 měsíců. V rámci dohody s italským svazem (FIGC) a prokuraturou si osm měsíců odpyká alternativním způsobem a absolvuje terapii.

Reprezentační kolega Nicolo Fagioli byl minulý týden suspendován na sedm měsíců. Další hráč národního týmu Villy Zaniolo z Aston Villy je ještě vyšetřován.

Podle FIFA požádal italský svaz, aby zastavení činnosti pro Tonaliho platilo celosvětově. Mezinárodní federace mu vyhověla a suspendace vstoupila v platnost.

Reprezentační záložník už si tak v této sezoně Premier League nezahraje a přijde v příštím roce i o mistrovství Evropy, pokud se Italové na finálový turnaj kvalifikují.

Foto: Profimedia