eFotbal

Fillo se rozloučil s Domažlicemi a míří na západ. Přivábilo ho Německo! Přivádíme ho kvůli povaze, hlásí klub

Fillo se rozloučil s Domažlicemi a míří na západ. Přivábilo ho Německo! Přivádíme ho kvůli povaze, hlásí klub
Fillo se rozloučil s Domažlicemi a míří na západ. Přivábilo ho Německo! Přivádíme ho kvůli povaze, hlásí klubFlashscore
Je to rok a kousek, co byl Martin Fillo hráčem prvoligového Zlína. V uplynulé sezoně ale válčil v ČFL za Domažlice. Tam už ho fanoušci neuvidí, nově totiž hraje za německý Weiden v tamní páté lize.
Reklama
Reklama

23 zápasů pod vedením trenéra Pavla Horvátha, sedm branek, neúspěšný boj o čelo tabulky ČFL skupiny A. Tak vypadala Fillova štace v Domažlicích v kostce. 

Osmatřicetiletý krajní záložník nyní napíše novou kapitolu, po letech se opět vydává za hranice. Po zkušenosti v Anglii či Dánsku tak okusí i německý fotbal.

„Byl nám nabídnut poté, co hledal nový klub po konci v Domažlicích. Vedli jsme spolu dobré diskuse. Rozhodli jsme se ho podepsat kvůli jeho osobnosti. V Česku jsem se na hráče několikrát díval a tady byl obzvlášť přesvědčivý," vysvětloval rozhodnutí sportovní ředitel klubu Rüdiger Hügel.

Svůj debut si Fillo připsal už na konci června v přípravném utkání, o víkendu už nastoupil v prvním soutěžním zápase, který Weiden zvládl vítězně 2:1. „Do týmu perfektně zapadl,“ uvádí v reportáži o utkání oficiální stránka Weidenu.

Fillo v klubu není jako Čech sám, v létě se tam přesunul i dvacetiletý Patrik Vacek z plzeňské akademie, delší dobu už v klubu hraje Martin Ruda, též odchovanec Viktorky. 

Obecně se tento klub rád zaměřuje na české hráče, podle portálu Transfermarkt jich v historii hrálo za Weiden hned 35, jde o nejpočetnější zahraniční kolonii. 

Jak dlouho odolá Dynamo zájmu o své opory? Za nejlepší hráče by mohly přitéct miliony