eFotbal

Finále Anglického poháru nabídne derby celků z Manchesteru. Rudí ďáblové po penaltách vyřadili Brighton

Finále Anglického poháru nabídne derby celků z Manchesteru. Rudí ďáblové po penaltách vyřadili Brighton
Finále Anglického poháru nabídne derby celků z Manchesteru. Rudí ďáblové po penaltách vyřadili BrightonFlashscore
Fotbalisté Manchesteru City ovládli první semifinále nejstarší fotbalové soutěže světa, když hladkým způsobem porazili druholigový Sheffield United. Hattrickem se zaskvěl alžírský křídelník Riyad Mahrez. Konečný výsledek 3:0 posílá The Citizens do finále, jehož ostávající článek určí zítřejší druhé semifinále mezi Manchesterem United a Brightonem.
Reklama
Reklama

Druholigový Sheffield United, který si může příští středu výhrou nad West Bromwichem zajistit postup do Premier League, začal ve Wembley lépe, ve třetí minutě střelu Ndiaye ale z bezprostřední blízkosti skvěle zlikvidoval Ortega. Do větší šance Citizens už svého soupeře nepustili a šli do vedení na konci první půle, kdy po faulu na Silvu proměnil penaltu Mahrez.

Alžírský útočník přidal druhou branku po hodině hry, kdy své sólo od půlky hřiště bez problému zakončil. O pět minut později dokonal Mahrez hattrick po přesné přihrávce Grealishe. Stal se tak prvním střelcem hattricku v semifinále nejstarší klubové soutěže světa od roku 1958, kdy se to podařilo útočníkovi Manchesteru United Alexu Dawsonovi v zápase proti Fulhamu.

Fotbalisté Manchesteru United se stali druhými finalisty Anglického poháru a o trofej se utkají s městským rivalem City. Takové složení soupeřů souboj o cennou trofej ještě nikdy neměl. "Rudí ďáblové" v druhém semifinále vyřadili Brighton až po penaltách, v základní hrací době ani v prodloužení gól na londýnském stadionu Wembley nepadl.

V rozstřelu až v sedmé sérii jako první neproměnil penaltu záložník brightonských "Racků" Solly March. Jeho zaváhání okamžitě potrestal obránce United Victor Lindelöf.

FA Cup - semifinále: 

Manchester City - Sheffield United 3:0

Branky: 43., 61. a 66. Mahrez (první z pen)

Brighton - Manchester United 0:0, na pen. 6:7.