eFotbal

Finále katarského mistrovství už je jasné. Účast v něm už oznámili trenéři Argentiny a Německa

Finále katarského mistrovství už je jasné. Účast v něm už oznámili trenéři Argentiny a Německa
Finále katarského mistrovství už je jasné. Účast v něm už oznámili trenéři Argentiny a NěmeckaFlashscore
Po pátečním losu mistrovství světa ve fotbale, které se uskuteční na přelomu listopadu a prosince v Kataru už začínají spekulace, jak to celé asi dopadne. A spokojeni jsou podle všeho prakticky všichni. Navíc, neobjevila se žádná skupina smrti, takže už se odhadují pravděpodobní osmifinalisté. A někteří už odkryli své ambice. Už teď jsou tak například známí finalisté. Svou účast totiž potvrdili trenéři Argentiny a Německa.
Reklama
Reklama

„Je to jako poloprázdná nebo poloplná sklenice. Kdybychom se podívali na minulé šampionáty, Uruguay by byla favoritem, podle aktuálního žebříčku FIFA budeme favoritem my. Nesmíme zapomenout ani na Ghanu a Koreu, mají velmi silné hráče," komentoval svou skupinu trenér Portugalska Fernando Santos. Objevily se nicméně i rozpaky. „O těchto soupeřích nic nevíme. Alespoň já ne, ale předpokládám, že ani naši analytici," pravil kouč Nizozemců Louis van Gaal. „Mají tudíž před sebou spoustu práce. V porovnání s MS 2014, kdy jsme dostali nejtěžší skupinu se Španělskem, Chile a Austrálií, je tohle přijatelnější los, přestože budeme hrát proti mistrům Afriky, dodal van Gaal.

„My máme silnou skupinu, protože v ní máme Německo. O ostatních soupeřích toho ale příliš nevím. Mám-li být upřímný, tak téměř nic. Nyní je čas, abychom je nastudovali," mluvil v podobné tónině španělský kouč Luis Enrique.

Objevily se ale též silnější výroky. „Nebude to snadné, ale máme velké plány. Nemůžete tady dostat lehkou skupinu, všichni účastníci jsou kvalitní. Chceme dojít co nejdál, nejlépe až do finále," neskrýval velké ambice trenér Německa Hansi Flick. Ještě dále však šel kouč Argentiny Lionel Scaloni. „Jsme dobří a věříme si. Nemůžeme si stěžovat, ale ani nemůžeme být spokojení. Mexiko známe, Polsko v play off postoupilo přes Švédsko a Saúdské Arábii se povedla kvalifikace. Respektujeme všechny soupeře, je to těžká skupina. Vzkazuji lidem u nás, aby byli v klidu a užili si mistrovství světa, které snad zakončíme ve finále."

Opačné myšlenky nicméně měli po losu Belgičané a Dánové. „Je to opravdu těžký los. Belgická reprezentace je s Marokem propojená, hráči jako Fellaini a Chadli mají marocké kořeny. Kanada má za sebou opravdu povedenou kvalifikaci a Chorvatsko je silný tým, který dobře známe z MS 2018. Nezískali stříbro pro nic za nic,“ komentoval svou skupinu Roberto Martínez, španělský tenér ve službách Belgie. A podobné obavy měl i dánský lodivod Kasper Hjulmand. „Není to žádná sláva. Raději bychom se vyhnuli Francouzům, protože patří k nejlepším týmům světa a mají skvělé hráče," uvedl trenér, jehož výběr se ve skupině střetne kromě Francie i s Tuniskem a jednou reprezentací z tria SAE/Austrálie/Peru.

Zdroj: Sport.cz

V mém věku být jinde než v Baníku? Už asi těžko. Chci s ním postoupit do Evropy, říká brankář Laštůvka