eFotbal

Fiorentina remizovala s Atalantou, Juventus prohrál na půdě Sassuola

Fiorentina remizovala s Atalantou, Juventus prohrál na půdě Sassuola
Fiorentina remizovala s Atalantou, Juventus prohrál na půdě SassuolaFlashscore
Fotbalisté Lazia Řím v dnešním utkání 30. kola italské ligy zvítězili 3:0 na hřišti Spezie. Druhý celek tabulky natáhl sérii neporazitelnosti na osm zápasů, během nichž ztratil body jen bezbrankovou remízou v Boloni. Juventus v italské fotbalové lize překvapivě podlehl na hřišti Sassuola 0:1. V 64. minutě rozhodl střídající útočník Grégoire Defrel.
Reklama
Reklama

O výhře hostů rozhodli z penalty v prvním poločase Immobile, po přestávce se prosadili Felipe Anderson a Antonio. Domácí v závěru dohrávali bez vyloučeného Ampadua, který dostal druhou žlutou kartu.

Lazio posedmé z posledních osmi kol udrželo čisté konto a na druhé příčce Serie A má 61 bodů. Na vedoucí Neapol ztrácí 13 bodů, od římského rivala AS na třetím místě jej dělí osm bodů. Oba soupeři však mají odehráno o zápas méně.

Spezii patří 16. místo těsně nad hranicí sestupového pásma. Od Verony na 18. příčce ji dělí čtyři body. Cremonese, které dnes porazilo 1:0 Empoli, na předposledním 19. místě zaostává o sedm bodů. Poslední Sampdoria Janov ztrácí ještě o čtyři body víc.

Fotbalisté AC Milán remizovali v italské lize 1:1 na hřišti Boloni a na čtvrtém místě tabulky je může vystřídat městský rival Inter. Obhájci titulu v zápase 30. kola inkasovali již po 33 sekundách. Vedoucí tým tabulky Neapol překvapivě ztratila body po bezbrankové remíze se sestupem ohroženou Veronou, na druhé Lazio má náskok 14 bodů.

AC Milán dokázal v posledních sedmi soutěžních zápasech porazit pouze lídra italské ligy Neapol, nejprve v lize 4:0 a ve středu i ve čtvrtfinále Ligy mistrů 1:0. Proti jiným soupeřům se "Rossoneri" nedaří, což potvrdil i zápas s Boloňou. Inkasovali hned z prvního útoku soupeře, po kterém se prosadil Sansone.

Hosté vyrovnali na konci prvního dějství, když zpoza vápna vystřelil přesně Pobega. I přes herní převahu se AC nepodařilo zápas proti osmé Boloni otočit.

Neapol nastoupila do zápasu v obměněné sestavě a dle toho vypadala i hra vedoucího celku tabulky. První velkou šanci zápasu měli hosté, střelu Lasagny po půlhodině hry ale zlikvidoval Meret. Na konci druhé poloviny mohl pro domácí rozhodnout nejlepší střelec ligy Osimhen, ale mířil pouze do břevna.

Defrel ze Sassuola se díky vítěznému gólu proti Juventusu stal čtvrtým Francouzem, který v Serii A pokořil metu 50 branek. Před ním se to podařilo Cyrilu Théréauovi (66 branek), Michelu Platinimu (68) a Davidu Trezeguetovi (123). "Stará dáma" je v tabulce na sedmém místě, na šesté Bergamo ztrácí čtyři body a má odehráno o zápas víc.

Fotbalisté Fiorentiny s Antonínem Barákem v základní sestavě remizovali v dohrávce italské ligy s Bergamem 1:1 a přemožitele nenašli už 14 soutěžních zápasů. Na devátém místě tabulky je od sedmé Atalanty dělí stále sedm bodů, Bergamo má čtyřbodovou ztrátu na pozice znamenající účast v Lize mistrů.

Zisk bodu zajistil domácím sedmým gólem v sezoně Brazilec Arthur Cabral. Nejlepší střelec týmu po změně stran odpověděl z penalty na trefu dánského obránce Joakima Mähleho. Barák střídal po 64 minutách hry, Fiorentina naposledy prohrála před polovinou února s Juventusem.

Serie A - 30. kolo:

Cremona - Empoli 1:0

Branka: 4. Dessers

Spezia - Lazio Řím 0:3

Branky: 36. Immobile z pen., 52. Felipe Anderson, 89. Antonio

Boloňa - AC Milán 1:1

Branky: 1. Sansone - 40. Pobega

Neapol - Hellas Verona 0:0

Inter Milán - Monza 0:1 Branka: 78. Caldirola

Lecce - Sampdoria Janov 1:1Branky: 31. Ceesay - 75. Jese

FC Turín - Salernitana 1:1Branky: 57. Sanabria - 9. Vilhena

Sassuolo - Juventus Turín 1:0Branka: 64. Defrel