eFotbal

Kandidovat do vedení FAČR chci, říká Blažek. Kritizovat nestačí, jsem připravený jít s kůží na trh

Šéf Motorletu Rudolf Blažek potvrdil, že chce kandidovat do vedení FAČR
Šéf Motorletu Rudolf Blažek potvrdil, že chce kandidovat do vedení FAČRCNC_Ladislav Křivan / CNC / Profimedia
Blesk z čistého nebe? Ani náhodou. Pokud se v souvislosti se změnami ve vedení českého fotbalu začalo mluvit o Rudolfu Blažkovi, šéfovi třetiligového pražského Motorletu, mohl jen člověk neznalý fotbalového prostředí zakroutit hlavou. „Rozhodl jsem se, že budu kandidovat. Ale bavíme se v říjnu a volby jsou až další rok. Zatím nechci specifikovat, na jakou pozici to bude,“ prozradil v rozhovoru pro eFotbal.cz a Livesport Zprávy.
Reklama
Reklama

V souvislosti s budoucím šéfem českého fotbalu se zatím skloňovala jiná jména. Mluvilo se třeba o Karlovi Poborském, ten ale kandidaturu vyloučil. A teď se objevilo na scéně jméno bývalého politika a pražského zastupitele, který už ale ve fotbale něco odpracoval a k jeho fungování má určitě co říct.

"Na posledních valných hromadách jsem opakovaně kriticky vystupoval. Vadila mi mimo jiné nedostatečná komunikace v řadě věcí. Pak jsem od spousty lidí slyšel, že je hezké ozvat se s kritikou a pak nic neudělat. To je velká pravda, a tak jsem se rozhodl do toho jít,“ říká otevřeně a přiznává, že při posledních volbách dostal jeho hlas současný předseda Petr Fousek.

Blažek zatím nespecifikoval, zda bude kandidovat na předsedu, nebo by přijal jinou pozici ve vedení fotbalu. "Na tohle všechno je brzy,“ prohlašuje.

Server inFotbal.cz přišel s tím, že má zkušený funkcionář podporu největších českých klubů, tedy Sparty a Slavie. Vše potvrzuje i zdroj eFotbal.cz "Blažek je obecně spojován se Spartou, ale Slavia proti němu není. Má podporu i od pana Tvrdíka," prozrazuje zdroj redakce, který je dobře informovaný o dění v zákulisí. "Další velké plus je v tom, že je to politik," zdůrazňuje.

Za něj ohledně fotbalu mluví odvedená práce. Stačí se podívat, kam se v posledních letech posunul pražský Motorlet, kde je ústřední postavou. Samozřejmě má pod sebou dobře fungující tým a výsledky jsou vidět. A tým hraje třetí ligu, areál prošel zásadními změnami a chloubou klubu je i mládež. Tohle je vizitka, která odpoví víc než spousta slov.

"Máme šestnáct mládežnických týmů včetně dívčích přípravek. Naše týmy hrají aktuálně dvacet soutěží,“ ukazuje Blažek na konkrétním příkladu, jak se Motorletu daří.