eFotbal

Úžasné i šílené. Tým ve Švédsku neprohrál a neinkasoval celou sezonu, stejně skončil druhý

René Machálek
Hráčky švédského celku Ängelholms FF se postaraly o senzaci. Žasnou nad ní fandové po celém světě.
Hráčky švédského celku Ängelholms FF se postaraly o senzaci. Žasnou nad ní fandové po celém světě.Ängelholms FF
Neuvěřitelné, nevídané! Švédský celek Ängelholms FF se nesmazatelně zapsal do dějin fotbalu. Hráčkám tamního klubu ze čtvrté nejvyšší soutěže se totiž povedl senzační kousek. Za celou sezonu neprohrály jediný zápas a nedostaly ani jeden gól. Stejně ale v tabulce neskončily na prvním místě. Za vítězkami nakonec zaostaly o jediný bod. "Šílené, nejbláznivější věc, jakou jsem kdy viděl,“ glosoval situaci jeden z fandů na sociálních sítích. A nezůstal sám.
Reklama
Reklama

Že tým neprohraje v sezoně ani zápas, to se občas stane a není to zase taková senzace. Patnáct výher z osmnácti duelů, tři bezbrankové remízy a výsledné skóre 78:0, to je úctyhodná bilance. Všechno to ale bylo málo, vítězky soutěže, hráčky Ljungbyheds IF, sice jednou prohrály, jenže pak už klopýtly jen jednou, když ztratily dva body za remízu. Na konci soutěže se pyšnily skóre 121:14 a měly o bod víc.

Brankářka Ängelholms FF Nellie Bengtssonová udržela v sedmnácti letech osmnáct čistých kont v řadě. Cítila, že se jí povedlo něco neuvěřitelného. "Mám z toho skvělý pocit, že se nám to povedlo. Když se nad tím zamyslíte, tak je docela snadné dostat gól. Stačí jedna chyba a je to tam,“ cituje brankářku server sportbible.com.

Trenér Ulf Johansson už po osmi čistých kontech prozradil médiím recept, jak uhrát zápas bez inkasované branky. "Snažíme se mít dobré postavení, bráníme vysoko, snažíme se ihned napadat rozehrávku soupeře a dostat se k míči. A tomu všemu je třeba mít dobrou brankářku. Když tohle máte, můžete udržet čisté konto v tolika zápasech," svěřil se Johansson.

Fanoušci žasnou nad výsledky celku, ale také kroutí hlavou, jak je možné, že mu uniklo první místo. "Jejich brankářka se musí vztekat," napsal první z fandů na sociální sítě. "Je to šílené. Nejbláznivější statistika, jakou jsem kdy viděl," uvedl další.

"Být neporazitelný je jedna věc, ale neinkasovat gól, to je absolutní šílenství," věděl třetí z diskutérů. A další chválil hráčky za to, že se jim povedl neuvěřitelný kousek, i když neskončily první. "To je opravdu úžasné, pochybuji, že něco takového uvidíme."

O druhém celku tabulky se každopádně ve Švédsku mluví více než o vítězkách soutěže.