eFotbal

Hlavní palebná síla Frankfurtu: Díky bohu, že jsem v létě odmítl Nottingham. Byla to správná volba

Jakub Šafka
Opora Frankfurtu a egyptské reprezentace Omar Marmoush
Opora Frankfurtu a egyptské reprezentace Omar MarmoushEintracht Frankfurt
Jeho jméno začíná rezonovat napříč Evropou, avšak rušno kolem něj bylo už před touto sezonou. Egyptský útočník Omar Marmoush (25) byl v létě spojován s přesunem do Nottinghamu Forest, avšak rozhodl se zůstat v Bundeslize. Dle jeho vyjádření se jednalo o správnou volbu, avšak v lednu bude muset možná svou loajalitu přehodnotit, neboť se o něj zajímá těžší váha Liverpool.
Reklama
Reklama

Výraznou měrou se podílel na hladkém postupu Egypta v kvalifikační skupině C na finálový turnaj APN v příštím roce. Také v barvách Frankfurtu se mu střelecky daří, o čemž se nedávno přesvědčil také Bayern Mnichov. 

Marmoush se v novém ročníku Bundesligy v sedmi zápasech hned v devíti případech gólově prosadil a k tomu si připsal čtyři asistence. Ve dvou případech se tak stalo proti bavorskému gigantu, se kterým Frankfurt díky jeho produktivitě remizoval 3:3.

"Obránce měli hodně vysoko, ale byl jsem rychlejší než oni, takže se mi dařilo prosadit. Nebylo to tak poprvé. Cítím, že když dostanu od spoluhráčů dobré míče, dokážu je díky své rychlosti zužitkovat,“ vracel se Marmoush k zápasu k Bayernu a prozradil také své tajemství úspěchu aktuální formy.

V létě jej lákal z Frankfurtu Nottingham, avšak zůstal vůči svému zaměstnavateli věrný. "Přestup se řešil, ale díky bohu jsem zůstal. Bylo to správné rozhodnutí,“ dodal egyptský útočník, který je v posledních týdnech hojně spojovaný s Liverpoolem. Jako poslední zatím jeho kvality okusil Leverkusen, který sice dokázal doma v rámci dalšího bundesligového kola zvítězit 2:1, avšak Marmoush slavil další gólovou trefu.