eFotbal

Hložkův první gól přebil nevídaný zkrat. Hoffenheim ztratil tříbrankové vedení a podlehl Werderu

Adam Hložek si v Hoffenheimu otevřel střelecký účet.
Adam Hložek si v Hoffenheimu otevřel střelecký účet.TSG Hoffenheim
Nevídaný zkrat domácích fotbalistů viděli fanoušci v Hoffenheimu. Adam Hložek svým prvním gólem v novém působišti ve 12. minutě zvýšil už na 3:0, o chvíli později však byl vyloučen Stanley Nsoki a utkání se diametrálně změnilo. Brémy v přesile i díky hattricku Jense Stageho otočily skóre a zvítězily 4:3. V základní sestavě domácích kromě Hložka nastoupil také Pavel Kadeřábek, jenž odehrál 75 minut.
Reklama
Reklama

V jednom z nejhektičtějších prvních poločasů, jaký kdy Bundesliga zažila, si domácí vypracovali třígólový náskok a uvedli fanoušky Hoffenheimu do říše snů. Už po pěti minutách hry odstartoval domácí gólovou smršť Marius Bülter nádherným lobem přes brankáře Michaela Zetterera. O tři minuty později jednatřicetiletý hráč zdvojnásobil svůj střelecký účet, tentokrát se trefil levačkou do vzdálenějšího rohu. Ve 12. minutě už to bylo 3:0, když se poprvé za Hoffenheim trefil Hložek, jenž využil zmatku ve vápně hostů a akrobatickou trefou z voleje.

Kyvadlo se však rychle otočilo, když Nsoki dostal za faul na hráče v samostatném úniku přímou červenou kartu a daroval Brémám tolik potřebnou početní převahu. Pouhé tři minuty dělily vyloučení Nsokiho od prvního gólu Brém v tomto neuvěřitelném podvečerním duelu, když se Julián Malatini prosadil z hranice pokutového území.

Jens Stage poté zahájil své jednočlenné tažení za obratem, když přidal druhý gól a hlavou snížil na rozdíl jediné branky. Záložník ještě před přestávkou zdvojnásobil svůj počet gólů, když se k němu dostal míč v pokutovém území a na konci poločasu střelou doprostřed branky srovnal.

Když se rozběhl druhý poločas, zelenobílé kostky už byly vrženy. Stage, kterého si uvnitř pokutového území vybral Mitchell Weiser, zkompletoval svůj hattrick další přesnou hlavičkou z hranice pokutového území. Hoffenheim se i v oslabení snažil vyrovnat, ale šanci Hložka v 82. minutě hosté přakazili odkopem z brankové čáry.

Hoffenheim tak ztratil třígólové vedení a počtvrté za sebou v lize nebodoval. Brémy naopak prohrály pouze jeden z prvních pěti zápasů a Werder se na základě předvedeného charakteru posunul na 10. místo v Bundeslize.