eFotbal

Klopp se vrací do práce, od ledna bude šéfovat fotbalu v Red Bullu. Jsem natěšený, hlásí

Jürgen Klopp se v lednu vrátí do práce.
Jürgen Klopp se v lednu vrátí do práce.Profimedia
Bývalý úspěšný trenér Liverpoolu Jürgen Klopp (57) bude od ledna příštího roku celosvětovým šéfem fotbalových aktivit koncernu Red Bull. Firma vyrábějící energetické nápoje, jež se výrazně angažuje ve světě sportu, o zahájení spolupráce s německým koučem informovala na sociální síti X.
Reklama
Reklama

Klopp bude mít funkci "Head of Global Soccer" a bude zodpovědný za celosvětové fotbalové aktivity Red Bullu. Pod koncern patří kluby v Lipsku, Salcburku a New Yorku, ale také například v Brazílii a Ghaně. "Ta nabídka mě opravud zaujala. Jsem natěšený," řekl ke svému návratu Klopp.

Letos v květnu po téměř devíti letech skončil Klopp na vlastní žádost předčasně v Liverpoolu, kde měl smlouvu do roku 2026. Rodák ze Stuttgartu s předstihem vedení klubu oznámil, že si chce od fotbalu odpočinout. Podle agentury SID nebude jeho angažmá v Red Bullu vyžadovat práci na denní bázi.

Bývalý bundesligový fotbalista Klopp dovedl Liverpool k titulu v Premier League, triumfu v Lize mistrů, Anglickém poháru, Ligovém poháru i vítězství na mistrovství světa klubů. V Německu trénoval Mohuč a Dortmund, s Borussií byl mimo jiné dvakrát bundesligovým šampionem.