eFotbal

Musiala⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ikonou Bayernu? V Bavorsku z šikovného záložníka chtějí udělat dalšího Müllera

Jamal Musiala patří mezi největší hvězdy současného fotbalu.
Jamal Musiala patří mezi největší hvězdy současného fotbalu.ČTK / imago sportfotodienst / CB
Bayern podle deníku Bild vedl úvodní jednání o nové smlouvě s hvězdným Jamalem Musialou (21). Sportovní vedení v čele s Maxem Eberlem a Christophem Freundem mělo minulý týden pozvat německého reprezentanta a jeho zástupce do jedné z mnichovských restaurací, aby společně prodiskutovali jeho budoucnost v bavorském velkoklubu. Důvod je prostý, Musiala má platný současný kontrakt jen do léta 2026.
Reklama
Reklama

Podle deníku Bild dali Eberl a Freund Musialovi během rozhovorů jasně najevo, že ho považují za nástupce Thomase Müllera. Eberl také zopakoval, že by německý reprezentant měl být tahounem mezinárodního marketingu klubu. 

Jeho slova potvrdil i Freund. "Jeho setrvání v Bayernu je pro nás velmi důležité téma. Jamal by měl být jednou z tváří klubu v příštích letech. Je to fantastický hráč, který na hřišti dělá speciální věci. Fanoušci se přicházejí na stadion dívat na hráče, jako je on."

Klub na prodloužení smlouvy nijak nespěchá, v ideálním případě by ale mohlo být jasno už před vánoci. Musiala si při jednáních stanovil dvě podmínky. S klubem by chtěl bojovat o triumf v Lize mistrů a v osobní rovině si chce udržet šanci na zisk Zlatého míče.