eFotbal

Přínos Kanea v Bayernu je i přes střeleckou formu zpochybňován. Co je německým médiím trnem v oku?

Anglický reprezentační kapitán Harry Kane za Bayern Mnichov
Anglický reprezentační kapitán Harry Kane za Bayern MnichovFC Bayern Mnichov
Jednatřicetiletý anglický reprezentační kapitán Harry Kane čelí u našich západních sousedů kritice ze strany médií navzdory tomu, že se těší velmi dobré střelecké formě. V novém ročníku Bundesligy stihl v pěti kolech nastřílet pět branek a přidat čtyři asistence, v úvodním utkání Ligy mistrů v Allianz Aréně se pak čtyřmi trefami podílel na demolici Dinama Záhřeb (9:2).
Reklama
Reklama

Někdejší opora londýnského Tottenhamu nemá na růžích ustláno již od svého příchodu do Bavorska. Investice ve výši 100 milionů liber byla mnohými zpochybňována, o to více, když Bayern v minulé sezoně vyhořel na všech frontách a nedočkal se žádné cenné trofeje.

Kane ale již v mnoha případech prokázal, že je pro mnichovský celek klíčovou tváří. I přes výhry a vstřelené branky však kritika úplně neutichla. "Trochu té taktice nerozumím. Kane se vepředu poflakuje sám a čeká. Tým to stojí hodně úsilí, ale úspěchu je přitom málo,“ nechal se slyšet novinář Bildu Walter Straten ve svém sloupku.

Anglický útočník vyšel o víkendu střelecky na prázdno, Bayern uhrál ve šlágru Bundesligy remízu 1:1 proti Leverkusenu. Za německého mistra se prosadil Pavlovič, který ještě v první půli reagoval na úvodní trefu Andricha. 

"K čemu jsou Bayernu zápasy proti slabým soupeřům, ve kterých zaznamená několik tref, když pak v důležitém zápase proti Leverkusenu nevystřelí na bránu? Mnichov by měl zůstat ostražitý, kletba Kane v minulé sezoně úřadovala a nikde není napsáno, že se to nebude opakovat i letos,“ uzavřel Straten.