eFotbal

Schick? Je třeba věci řešit. Nepomůže ztratit se v pasivitě, říká šéf Leverkusenu

Patrik Schick
Patrik SchickČTK / imago sportfotodienst / Julian Meusel / SVEN SIMON
Podle sportovního manažera Leverkusenu Simona Rolfese nepomůže Patriku Schickovi pasivně vyčkávat, ale musí se na tréninku chopit příležitosti, aby svou nelichotivou aktuální situaci v klubu úřadujících německých mistrů změnil.
Reklama
Reklama

"S nespokojeností nemám problém. Bylo by také divné, kdyby tomu bylo jinak. Ale nepomůže ztratit se v pasivitě, je třeba věci řešit. Sezona má různé fáze a vyvíjí se. Hráči to musí pochopit, aby pro tým pracovali co nejvíc a zároveň byli připraveni, až dostanou šanci," uvedl Rolfes pro časopis Kicker. 

Schick se totiž hned ve třech zápasech v této sezoně nedostal v Leverkusenu vůbec na hřiště, v dalších pěti nastoupil z lavičky a jen ve dvou případech hrál od začátku. Kvůli tomu ztratil i místo v základní sestavě reprezentace a na utkání Ligy národů s Albánií a Ukrajinou vůbec nebyl nominován. 

"Sebevědomí můžete získat v tréninku – při zakončování situací i při hře s ostatními kluky. A pak musíte využít každou minutu, nic jiného vám nezbývá. U Patrika vidím tuto ochotu a pracovní morálku. I v minulé sezoně hrál velmi důležitou roli díky svým gólovým schopnostem a zakončovacím kvalitám," dodal Rolfes.

Reprezentace bez Schicka je nesmysl, tvrdí expert