eFotbal

Skvělý start do sezony a kolem Wirtze je opět rozruch. Talisman Leverkusenu bude pokoušen

Wirtz svými výkony za Leverkusen opět poutá pozornost napříč Evropou
Wirtz svými výkony za Leverkusen opět poutá pozornost napříč EvropouBayer 04 Leverkusen
Lepší start do nové sezony si německý křídelník Florian Wirtz (21) nemohl ani představit. V rozbíhajícím se ročníku Bundesligy naskočil do všech čtyř utkání, ve kterých si připsal čtyři přesné zásahy a jednu asistenci. V barvách Leverkusenu ale řádí také v Lize mistrů, kde se dvěma trefami podílel na demolici Feyenoordu. Není proto žádným překvapením, že je na přestupovém trhu zase v kurzu.
Reklama
Reklama

Jeho jméno rezonovalo na letním přestupovém trhu silně, ale Bayer nakonec dokázal svůj talisman udržetSkvělý start do sezony a kolem Wirtze je už opět rozruch. Talisman Leverkusenu bude opět pokoušen. Bylo to nejen díky skvělé uplynulé sezoně, ale i holém faktu, že kouč Xabi Alonso v BayAreně setrval navzdory lákavým lasům z Liverpoolu či Realu Madrid.

Právě v podobném duchu se měly ubírat i další kroky Wirtze, o kterého se kromě těchto dvou známých značek mělo zajímat i PSG či Manchester City. Efektivní střelec bundesligového šampiona by ale mohl odejít za rok, neboť se nezadržitelně blíží chvíle, kdy už nebude možné jej udržet. Už v tuto chvíli německý mladík vyčnívá i v kádru plném zajímavých tváří.

Podle informací Sport Bildu se londýnský Arsenal chystá na odvážný tah a tamní kouč Mikel Arteta lační po přítomnosti Wirtze v jeho plánech a taktice. 

Možnou překážkou kromě dalších zajímavých adres by mohla být především částka, neboť Leverkusen již deklaroval, že uvolnění bude na pořadu dne jen tehdy, pokud nápadník uhradí minimálně 150 milionů eur. Kole