eFotbal

Ve hře o pozici šéfa českého fotbalu se objevilo nové jméno. Má mít podporu pražských "S"

Šéf třetiligového Motorletu Rudolf Blažek by mohl aspirovat na pozici nového předsedy FAČR
Šéf třetiligového Motorletu Rudolf Blažek by mohl aspirovat na pozici nového předsedy FAČRFK Motorlet Praha
Pozice Petra Fouska, současného šéfa českého fotbalu, je směrem k budoucnosti krajně nejistá. Minimálně podle ohlasů z posledních měsíců. Opozice volá bez okolků po změně ve vedení FAČR. Legendární záložník Karel Poborský sice možnost kandidatury na pozici muže číslo 1 v českém fotbale odmítl, když dal přednost práci pro televizi. Ve hře je prý ale jedno nečekané jméno - Rudolf Blažek. S informací přišel server inFotbal.cz.
Reklama
Reklama

Ve fotbalovém zákulisí letí informace o tom, že by Blažek, který je šéfem třetiligového pražského Motorletu, mohl kandidovat na místo šéfa FAČR, už několik dní. Zprávu nyní zveřejnil server inFotbal.cz s tím, že má zkušený funkcionář podporu největších českých klubů, tedy Sparty a Slavie. Vše potvrzuje i zdroj eFotbal.cz.

"Blažek je obecně spojován se Spartou, ale Slavia proti němu není. Má podporu i od pana Tvrdíka," prozrazuje zdroj eFotbal.cz, který je dobře informovaný o dění v zákulisí. "Další velké plus je v tom, že je to politik," zdůrazňuje.

Blažek v minulosti vykonával významné politické funkce; byl náměstkem primátora i zastupitelem hlavního města Prahy, náměstkem ministerstva obrany, v devadesátých letech také řídil pražskou Městskou policii a figuroval ve Výkonné radě ODS.

Motorlet je v současné době jedním z partnerských klubů pražské Sparty. Rozhodně ale nelze říct, že by neměl dobré vztahy i se Slavií. V klubu dlouhá léta působil jako hlavní kouč Martin Poustka, jenž vedl v nejvyšší soutěži sešívané. Nyní pracuje pro klub v jiné pozici a ze Slavie se snaží do pražských Jinonic lákat talentované hráče. Trenérem klubu je pro změnu nyní bývalý útočník Sparty Roman Bednář.