eFotbal

Dynamo vytasí na mistra staronovou posilu, má zkušenosti z Plzně i ze Slavie! Skvělý pocit, září Ekpai

Dynamo vytasí na mistra staronovou posilu, má zkušenosti z Plzně i ze Slavie! Skvělý pocit, září Ekpai
Dynamo vytasí na mistra staronovou posilu, má zkušenosti z Plzně i ze Slavie! Skvělý pocit, září EkpaiFlashscore
Českobudějovickému Dynamu se podařilo dotáhnout staronovou posilu. Po třech letech se zpět na jih Čech vrací Ubong Ekpai. Nigerijský křídelník podepsal s týmem ze Střeleckého ostrova roční smlouvu. „Rozhodně jsem rád, že se to povedlo. Je to velice zkušený hráč, který zná českou ligu, což je velká výhoda. Já si ho osobně pamatuji ze Slavie Praha, kde hrál velice dobře," vítal posilu kouč František Straka, trenér jihočeského klubu.
Reklama
Reklama

„Je to skvělý pocit, jsem rád, že jsme se domluvili. V klubu jsem působil již dříve a znám ho roky. Těším se na novou výzvu,“ zveřejnil klubový web reakci Ekpaie.

Ten má s angažmá v České republice bohaté zkušenosti. Poprvé v tuzemsku dostal nigerijský křídelník v roce 2016, kdy se přesunul z Maccabi Haifa do Slovanu Liberec. Pod Ještědem odehrál Ekpai šestnáct duelů, zahrál si i skupinu Evropské ligy pod vedením Jindřicha Trpišovského.

Následně se Nigerijec posunul do Zlína, kde prožil své nejvydařenější období. Vstřelil sedm branek a přiletělo laso z Viktorie Plzeň. Tam okusil i Ligu mistrů, nastoupil například i na hřišti slavného Realu Madrid. Nevyhýbala se mu ale ani dlouhodobější zranění. Ta jej zabrzdila tak, že opět měnil fotbalovou adresu a zamířil právě i do Dynama.

Před 14 dny chtěl z Baníku za každou cenu odejít. Teď s Kpozem podepsali novou smlouvu

Tam působil ve dvou etapách. V černobílém dresu odehrál dohromady patnáct duelů a nyní věří, že další přidá nyní. „Rozhodně jsem rád, že se to povedlo. Je to velice zkušený hráč, který zná českou ligu, což je velká výhoda. Já si ho osobně pamatuji ze Slavie Praha, kde hrál velice dobře. Je to hráč, který je rychlostně založen, je tahový," poznamenal Straka.

"Slibujeme si od něj, že se zlepší naše produktivita. Je to kluk, který je velice komunikativní, což se mi na něm líbí, zapadl ihned do týmu. Mám i takový dojem, že si váží šance, kterou jsme mu dali. Doufám, že naše očekávaní naplní. Během toho týdne, co je tu s námi, tak na mě působil opravdu velice dobře,“ dodal trenér jihočeského klubu.

Dynamo je zatím na posledním místě tabulky, když dosud uhrálo jeden bod. Dalo dosud jediný gól, Budějovice mají hrozivé skóre 1:19. Jihočeši nastoupí v neděli v dalším kole Chance Ligy doma proti mistrovské Spartě. Zápas má mít výkop v 15:30.

Kanonýr Jurečka o konci ve Slavii: Pan Tvrdík mě hodil do luftu. Smutný rozhovor, reagoval šéf z Vršovic