eFotbal

Klimentovo vyloučení? Klukovina, nechal se vyprovokovat, jinak bychom vyhráli, věří Janotka

Sigma Olomouc doma prohrála s Bohemians.
Sigma Olomouc doma prohrála s Bohemians.SK Sigma Olomouc
Sigma Olomouc senzačně vyhrála na půdě Sparty 3:2, na domácí půdě ale duel s pražskými Bohemians prohráli 1:3. Klíčovou postavou duelu byl nejlepší současný střelec nejvyšší soutěže a reprezentant Jan Kliment. Ten se totiž trefil v souboji bez míče Klokana Jana Vondru a viděl červenou kartu. Oslabená Sigma pak i přes obětavý výkon prohrál s rivalem z hlavního města 1:3. "Byla to klukovina, nechal se zbytečně vyprovokovat. Věřím tomu, že kdybychom dnes hráli v jedenácti, tak vyhrajeme," uvedl kouč Hanáků Tomáš Janotka.
Reklama
Reklama

Hanáci byli po tříbodovém exportu z Letné hodně nažhavení, chtěli doma výhrou vše potvrdit. Bohemians je ale vrátili do reality. "Jsme zklamaní. Utkání ovlivnila červená karta a naše oslabení, které nás pak stálo spoustu sil. Sice jsme dobře bránili a nepouštěli Bohemku do šancí, ale dvě skulinky nám tam našli a vstřelili nám dvě branky," konstatoval trenér poražených.

"Už v prvním poločase jsme si vytvořili dvě šance a ani v druhém poločase jsme to nechtěli zabalit a odvděčit se divákům za podporu. Celkem se nám to dařilo, byli jsme ve druhém poločase lepším týmem a věřil jsem, že jsme schopni utkání minimálně vyrovnat. To, co hráči předváděli ve druhém poločase, je neuvěřitelné a poděkoval jsem jim za to," pokračoval v hodnocení duelu Janotka.

Ten cítil, že tým chce pomoci vyloučeného Klimentovi, že zabral i za něj. "Byla to klukovina, nechal se zbytečně vyprovokovat. Věřím tomu, že kdybychom dnes hráli v jedenácti, tak vyhrajeme," doplnil.

Trenér Bohemians Jaroslav Veselý byl šťastný, že jeho tým naplno zabral. "Paradoxně nás to brzké vyloučení vyhodilo z rytmu a nedokázali jsme se s tím moc srovnat. Domácí si tam vytvořili sérii standardních situací a tlak, protože u standardek rozdíl jednoho hráče nehraje až takovou roli. Postupem času jsme ale na Sigmu našli recept. V závěru prvního poločasu jsme si vytvořili tlak a vstřelili dvě branky," hodnotil duel.

Pod vlivem náskoku se Klokani uklidnili, ale po snížení na 1:2 Sigma ožila. "Inkasovaný gól to zase celé otočil, vlil domácím krev do žil a my jsme byli zbytečně bázliví. Zápas měl takové vlny na obě strany a mohl nakonec dopadnout jakkoliv. Jsem rád, že to z naší strany mělo emoce. Bodů z Olomouce si nesmírně vážím."