eFotbal

Kozel se opřel do Liberce: Asi mají rádi velká slova. Kaniovy investice by měly být vidět i na hřišti

Luboš Kozel se poprvé od svého konce vrátí do Liberce.
Luboš Kozel se poprvé od svého konce vrátí do Liberce.FK Jablonec
Bezmála tři roky vedl Liberec. Na lavičce Severočechů odkoučoval 99 ligových zápasů, což je nejvíc od konce Jindřicha Trpišovského (48). Nový majitel Ondřej Kania (31) se s ním ale po konci uplynulé sezony rozloučil a magická stovka tak zůstala nepokořená. Teď se Luboš Kozel (53) na Stadion U Nisy vrací jako trenér Jablonce. 
Reklama
Reklama

Podještědské derby patří mezi nejprestižnější zápasy mimo střetnutí klubů z velké trojky. To sobotní má navíc ještě jeden ostrý náboj. Do Liberce se poprvé po mediálně probíraném konci vrací trenér Kozel. 

“Byl tady a myslím, že bude mít stoprocentně velkou motivaci tady uspět. Byl tady tři roky a udělal kus práce. Respektujeme ho, je to velmi dobrý trenér. Teď bude bojovat za Jablonec, za konkurenční klub a určitě bude mít velkou motivaci,” prohlásil před zápasem nový trenér Slovanu Radoslav Kováč. 

“Jak to sleduji, tak to vypadá, že mají rádi velká slova,” reagoval na Kováčova slova s úsměvem Kozel. “Samozřejmě budu chtít se svým týmem uspět, ale zase to nechci přeceňovat. V derby má každý sám o sobě velkou motivaci, a kdybych to ještě nějakým způsobem gradoval, mohlo by to být i na škodu. Pochopitelně v sobě mám touhu ukázat, že třeba udělali chybu. Ale není to gros zápasu a nebudu se snažit přenášet to na mužstvo,” dodal zkušený trenér v rozhovoru pro sport.cz

Kozlův konec v Liberci neproběhl úplně hladce. Dlouho se kolem něho vznášela vlna spekulací, které trenér nakonec rozptýlil po úvodním semifinále skupiny o Evropu, po němž prohlásil, že po sezoně v Liberci končí. 

“Informace stejně prosákly ven, což je pro mě docela záhadou, když to věděli tři nebo čtyři lidé. Takže asi nemá cenu chodit kolem horké kaše. Z toho pohledu to pro mě bylo nepříjemné, protože to vnímá i kabina,” prohlásil tehdy.

Kania trenérův konec odůvodnil tím, že by nemusel akceptovat změny, které se v libereckém kádru plánovaly. “K tomu můžu říct akorát tolik, že to je jeho názor. Nemůžu mu ho brát. Ani bych se nechtěl vyjadřovat k tomu, co kdo o někom řekne. Samozřejmě mi vadí, když jde o něco, co není pravda, což tam taky několikrát bylo. Ale tohle je jeho názor a nemůžete posoudit, zda je pravdivý, nebo není,” řekl s odstupem času Kozel. 

Liberec se po jeho odchodu opravdu výrazně proměnil. Nový majitel investoval do hráčského kádru zhruba 80 milionů korun a přivedl třináct nových tváří. Hned deset fotbalistů koupil. 

“Vybrali si hráče, kteří jsou rychlostně dobře vybavení, což by na hřišti asi mělo být vidět. Tím spíš, pokud do toho investovali tolik peněz. To by se asi někde projevit mělo,” řekl k libereckým přestupům Kozel. 

“Jsem rád, že si v případě Zyby a Enemeho vybrali i hráče, o které jsme měli zájem už my. Když pan Kania tvrdil, že jsme neměli nikoho vytipovaného, tak asi nemluvil pravu. Ukázalo se, že ta volba špatná nebyla,” rýpl si Kozel do nového libereckého majitele.

Svá slova by určitě rád potvrdil i na hřišti.