eFotbal

Moc špičkových výkonů nebylo, nejhůře jsme na tom byli běžecky, uznal kouč Slavie po derby

René Machálek
Trenér pražské Slavie Jindřich Trpišovský
Trenér pražské Slavie Jindřich TrpišovskýSK Slavia Praha
Pohodová výhra 3:0? Ale jděte. Slavia sice v malém pražském derby vyhrála nad rivalem z Julisky rozdílem třídy, trenér vicemistra Jindřich Trpišovský viděl dost nedostatků. "Byli jsme na tom nejhůře běžecky za poslední dobu. Proto si té výhry nad Duklou vážíme," konstatoval lodivod týmu z Edenu, který nastoupil netradičně v bílých dresech s hvězdičkou.
Reklama
Reklama

Skóre vypadá jasně, o vítězi nebylo pochyb. Trpišovský ale připustil, že po skvělém představení v Evropské lize v Bilbau měl mít i duel proti Dukle jiné parametry. "Výkon nebyl na takové úrovni, co bychom chtěli. Měli jsme dost šancí na to, abychom vedli v poločase více než 1:0 gólem z penalty, dvě branky nebyly uznané a jednou jsme trefili břevno. I proto si výhry vážíme," konstatoval.

Na výkonu Slavie se nejspíše vážně podepsal odmakaný duel v Bilbau, kde si Vršovičtí sáhli na dno sil. Běžecky to v neděli proti Dukle pak podle kouče nebylo ono. "Ona je na tom Dukla v tomhle dobře, my jsme neměli dynamiku. Nebyli jsme tam, kde jsme měli být," viděl Trpišovský rezervy ve výkonu. "A také jsme byli nepřesní, kazili jsme."

Když se reportér kouče zeptal, zda by opět vyzdvihl jako klíčovou postavu derby dvougólového střelce Tomáše Chorého, Trpišovský překvapil. "Ocenil bych mladého Pechína. Chtěli jsme ho otestovat, vidíme v něm budoucnost," ocenil kouč Slavie představení osmnáctiletého záložníka Dominika Pecha, jenž přišel na trávník v 65. minutě místo Christose Zafeirise.

"Vypíchl bych také obránce. Holy, Bóřa a Zimič si odvedli svoje. Moc špičkových výkonů tam ale nebylo," připustil před kamerami O2 TV náročný kouč Slavie.