eFotbal

Rada po prohraném derby uznal: Slavia je teď u nás nejlepší. Ruka? Nechci se do toho pouštět, nerozumím tomu

René Machálek
Trenér pražské Dukly Petr Rada
Trenér pražské Dukly Petr RadaFK Dukla Praha
Pražská Dukla odjela v neděli večer z vršovického Edenu s porážkou 0:3, její kouč Petr Rada ale po prohře na půdě vicemistra nesmutnil. Věděl, že jeho tým padl na půdě velkého favorita. "Slavia je asi v současnosti náš nejlepší klub. Tedy určitě je nejlepší. Za to, co předvedli ve čtvrtek, to musím smeknout. Jsem to viděl a nezasloužili si prohrát," konstatoval kouč týmu z Julisky. Trochu mu zamotala hlavu jen penalta, z níž šla Slavia do vedení.
Reklama
Reklama

Karty byly rozdané v malém pražském derby jasně. Slavia vede s náskokem Chance Ligu, Dukla počítá každý bod. "Jeli jsme do Edenu s tím, že jedeme k nejlepšímu týmu soutěže. Začátek jsme přečkali, domácí tam ani nějaké velké šance neměli, drželi jsme krok. Pak přišla ruka, která nás dostala do nevýhody," našel klíčový bod první půle Rada.

Nad odpískaným pokutovým kopem nechtěl spekulovat, pochopitelně se mu to ale nezamlouvalo. "Nevím, ta pravidla. Nechci se do toho pouštět. Jsou, nerozumím tomu, nerozumím," konstatoval.

Po přestávce měla Dukla jasný plán, že by ráda potrápila favorita. "Chtěli jsme zlobit. Pak jsme ale dostali zbytečný druhý gól, kdy jsme se vysunuli a ten třetí, to bylo to samé. Vystoupíme z obrany... Takže odjíždíme s výsledkem 0:3, ale jak jsem říkal, Slavia je u nás nejlepší a my se musíme soustředit na jiné zápasy, které jsou pro nás důležité," dodal Rada.

Věřil tedy vůbec, že mohou jeho svěřenci dosáhnout na bodový zisk? "Když tady chcete bodovat, musí se sejít hodně věcí. Hlavně, aby se hráči nepodělali. A hráli fotbal, nebáli se. Kdybychom měli zalézt, tak je to smrtící. My jsme vyloženě zanďoura nehráli, ale Slavia je prostě někde jinde," uvědomoval si rozdíl v kvalitě obou celků.

Nakonec na vystoupení ve Vršovicích našel alespoň jedno pozitivum. Dal totiž prostor mladým hráčům, kteří okusili atmosféru velkého zápasu v Edenu. "To je pro kluky, co mají perspektivu, to nejlepší, co může být. Je plný stadion, díky takovým zápasům můžou růst," dodal Rada.