eFotbal

Musím se smát, hlava mi to nebere, řekl po další prohře Dynama Straka. Zklamali ho lídři

Lukáš Svoboda
František Straka byl po duelu v Karviné zklamaný.
František Straka byl po duelu v Karviné zklamaný.SK Dynamo České Budějovice
Takhle špatný start do ročníku liga nepamatuje. České Budějovice se po 11 kolech krčí na dně tabulky s jediným bodem a zažívají nejhorší začátek sezony v historii. Zápas v Karviné zmar Jihočechů jen potvrdil. “Čtrnáct dní jsme se svědomitě připravovali, ale to, co jsme dnes předváděli, mi hlava nebere. Nejsem s tím srozuměný, musíme si to vyhodnotit,” zlobil se po desáté prohře v sezoně trenér Dynama František Straka.
Reklama
Reklama

Jeho svěřenci už po půl hodině prohrávali o dva góly a rychle se dostali do téměř neřešitelné situace. Definitivní direkt českobudějovickým fotbalistům zasadil po 20 vteřinách svým druhým gólem Filip Vecheta. 

“Tohle je prostě k zasmání, nezlobte se na mě. Já, když tohle jako bývalý obránce vidím, tomu nevěřím. Góly jsme dostali pro hrubých chybách hráčů, kteří jsou lídry a mančaft táhli v minulých zápasech. Neumím si vysvětlit, jestli to je otázka strachu nebo možná i štěstí. Už to spíše vypadá, že je to v mnoha případech zoufalstvím. Abyste po dvaceti sekundách dostali gól na 3:0? Nevím, co s tím dělat,” čertil se Straka. 

Dynamo si od reprezentační pauzy slibovalo možnost k tomu aby pořádně potrénovalo, do zápasu ve Slezsku ale věci z tréninku přenést nedokázalo. Emotivního trenéra rozpálil hlavně gól ze standardní situace. 

“My tohle nacvičujeme a pak přijde taková fatální věc. Nechápu to. Chybovali hráči, kteří mají něco odehráno. Dalo by se říct, že jakákoliv naše standardní situace smrděla inkasovaným gólem. Když se tomu na tréninku věnujeme, všechno je v pořádku, všichni tomu rozumí, ale pak přijde zápas a nefunguje to,” litoval Straka.

Jeho svěřenci na startu druhé třetiny základní části ztrácí na předposlední Pardubice šest bodů. I přes strašidelný vstup do ročníku není nic ztraceno. “Neklesáme na mysli. Já vím, co dělám a věřím tomu, že výsledky zase budou. Byly zápasy, které jsme odehráli velice dobře, ale ztratili jsme je pouze tím, že jsme zahodili šance. Situace to je velice nepříjemná. Vím, jaký je na mě tlak, ale dokud tady jsem, budu dál bojovat,” ujistil zkušený trenér, který má s boji o záchranu mnohaleté zkušenosti.