Minulý týden jsme vám nabídli pohled na stadiony Žižkova, Baníku, Bohemians a hokejových Pardubic a Sparty. Tentokrát přicházíme s druhou částí naší Tour, ochutnali jsme legendární litvínovskou klobásu na hokeji a pak jsme objeli velkou fotbalovou trojku – Spartu, Slavii a Plzeň. Zatímco jeden z pražských rivalů nás svou nabídkou nadchnul, ten druhý skončil v našem hodnocení hluboko v poli poražených.
Viktoria Plzeň
Naše ochutnávací výprava do Plzně dorazila právě na zápas, kdy Viktoria poprvé otevřela foodzonu. V ní fanouškům nabídla hamburger a sladké španělské churros. "Churros jsou skutečně výborné, křupavé, obstály by i na menu restaurace. Před stadionem si jde dát i plzeňské pivo ve skle, což je samozřejmě veliký nadstandard. No a skvělý byl hovězí burger," popisuje Škoda. "Ani tady to ale není bez zádrhelu. Ten největší vidím v tom, že je tu hodně zákazníků na málo stánků a fanoušci musí na své jídlo dlouho čekat. Ale samotná kvalita je vysoká."
Slavia Praha
Slavia na rozdíl do Plzně nabízí foodzony už dlouho a má celý tento koncept bezchybně vychytaný. Jamajské speciality, burger ve slávistických barvách, sekaná (kterou si hráči po zápasech objednávají až do kabiny) nebo plzeňské pivo do skla. To všechno je před zápasy v Edenu standard. "Atmosféra, kvalita i rychlost občerstvení jsou opravdu na špičce. Takovou pestrost jsme nikde jinde neviděli, mile mě to překvapilo a bylo to super. Všechno jsem to snědl, to mluví samo za sebe," popsal Škoda, který všechna jídla na Slavii velice ocenil.
Sparta Praha
Sparta nabídla naprosto odlišný zážitek než její pražský rival. Malý výběr jídla donutil naší výpravu k tomu, že musela ochutnat i grilovaný kukuřičný klas. Žádné z jídel navíc v profesionálním kuchaři nezanechalo větší dojem. "Je to smutný, strašná škoda. Klub s velkými ambicemi a velmi omezeným občerstvením. Takhle by to být nemělo, lidé by si s lepším servisem zápasy víc užili a byli by šťastní. Tady tomu prostě něco chybí," zhodnotil Škoda sparťanské občerstvení a posunul stadion na Letné až ke dnu našeho žebříčku.
Už v pátek najdete ve svých oblíbených podcastových platformách naší jubilejní epizodu, kde s kuchařem Martinem Škodou rozebereme všechny aspekty občerstvení na stadionu, klubům doporučíme tipy na zlepšení a Martin přidá i své gurmánské zážitky z cestování za fotbalem do zahraničí.