eFotbal

Problém Sparty? Chybí vůdce. Laciho berou hráči hůř, je na pomezí základu, soudí expert

René Machálek
Fotbalová Sparta má co napravovat. Expert pojmenoval její problém.
Fotbalová Sparta má co napravovat. Expert pojmenoval její problém.ČTK / Chaloupka Miroslav
Propad na třetí místo, ale hlavně bídný výkon. Sparta se po porážce 0:1 v Plzni musí vyrovnat s mistrovskou kocovinou. Kritika je slyšet z řad hráčů Letenských, do týmu se opírají i experti. Postrádají v týmu osobnost, jakou byl kapitán Ladislav Krejčí. "Spartě chybí trenér Priske i dva nejemotivnější hráči - Krejčí a Kuchta. To jsou borci, proti kterým nikdy nechcete hrát," pojmenoval problém Letenských expert Zdeněk Folprecht ve studiu O2 TV.
Reklama
Reklama

Toho, že Letenští nejsou v první půli duelu v Plzni ve své kůži, si musel všimnout snad každý. Matný výkon na absenci zmíněných opor svádět nelze, stejně jako na absentující duo Preciado - Haraslín. "To nebylo o jednom hráči, Spartě to celkově neklapalo. První poločas byl z její strany špatný," věděl expert.

Co ale Spartě chybělo byla absence skutečného lídra. Po zápase, když si hráči Sparty ještě na trávníku v kolečku chtěli bídu vyříkat, si vzal slovo Qazim Laci. Divoce gestikuloval, nešetřil slovy. Jenže v očích Folprechta to prostě nebylo ono. "Krejčí se rval, burcoval. Za mě hráči Laciho berou hůř, protože to není jednoznačný hráč základní sestavy. Krejčí byl jasný vůdce, jakého má teď Plzeň v Červovi," měl jasno Folprecht.

Sparta je prostě ve srovnání s minulou sezonou jiná. Na lavičce schází Brian Priske, v poli pak zmiňovaný Krejčí a také Jan Kuchta. I když se nevedlo, zápas odjezdil, snažil se nabudit tým. "Scházejí dva nejemotivnější typy. Jsou to hráči, proti kterým prostě nechceš hrát," upozornil expert. 

A co kapitán Sparty Filip Panák? Na rozdíl od Krejčího by se dalo říct, že je to letenská klidná síla. Herně je Panák určitě na výši a jedním z lídrů týmu. "Ale je to jiný typ kapitána. Vůdcovských typů je méně a méně," dodal Folprecht a naznačil, že mistra čeká kromě herního zlepšení i hledání zlobivého hráče, který by tým v krizových momentech rozpumpoval tým.