eFotbal

Říkali, že je starej a tlustej. Pro mě je hlavní, že maká, řekl Rada na adresu Řezníčka

Jaroslav Šindelář
Petr Rada bral 100. ligový gól Jakuba Řezníčka i jako svou zásluhu
Petr Rada bral 100. ligový gól Jakuba Řezníčka i jako svou zásluhuOndřej Bičiště / MFDNES + LN / Profimedia
Také trochu jako svou zásluhu bral Petr Rada (66) 100. ligový gól Jakuba Řezníčka (36), díky němuž vstoupil do Klubu ligových kanonýrů, navíc jím otočil sobotní zápas 12. kola Chance Ligy s Pardubicemi (2:1) a zajistil Dukle důležité tři body v boji o záchranu v nejvyšší soutěži.
Reklama
Reklama

"Co jsem mu po zápase řekl? Pogratuloval jsem mu, no. A hlavně jsem mu řekl, že jsem rád, že toho dosáhl u nás. Sto gólů je slušná porce, ale že bych mu nějak ulevil? Ne. Ještě by se rozležel, to by bylo horší. V tomhle věku potřebuje trénovat," řekl na tiskové konferenci po zápase Rada, který je proslulý jako bývalý dlouholetý hráč Dukly svou disciplinou. 

Poté si ale už v dobrém rozmaru z Řezníčka utahoval, že by mu měl Řezníček něco za to, že jej na začátku této sezony přivedl z druholigové Zbrojovky Brno, věnovat.

"Že bych mu měl dát nějaký volno? Spíš by měl přinést něco pro mě, že jsem ho sem vzal, ne? V Brně by tu stovku asi nedal. A nikdo ho nechtěl. Tak jsme ho vzali my," smál se Rada.

Jelikož Zbrojovka ztratila v srpnu o svého kapitána a hlavní útočnou sílu zájem, byl Rada rád, že ho získala právě Dukla.

"Nesmíte dávat na to, co se kde o kom říká. Kolovaly o něm určitý věci. Znáte to, vždycky když někdo odněkud odchází, něco se říká. Já jsem s ním byl v kontaktu dlouhodobě," přiznal kouč Dukly.

"Chtěl jsem ho už jednou, ani nevím, kde jsem v té době byl já, ono těch štací bylo hodně. Tenkrát jsme se nedohodli, ale volali jsme si, nějaký vztah jsme udržovali," dodal Rada, který hned dvakrát vedl Jablonec a Teplice a spolu s Františkem Strakou je jediným koučem, který trénoval Slavii, Spartu, Plzeň i národní tým.

"Když byl v Brně, věděl jsem, že to tam není optimální. Každý vám řekne, že je starej a tohleto. U mě ale věk nehraje roli. Když mu bude padesát a bude odvádět výkony, tak ať hraje. Spousta lidí mě taky varovala, že je tlustej a že už nechce. Tak to ale není. Maká na tréninku. Ale makají všichni, u mě musí makat. Kdyby nemakali, tak nemají práci," doplnil Rada.