eFotbal

Saňák v ohrožení? Cítím tlak. Četl jsem, že budu odvolaný, tak uvidíme, řekl pardubický kouč

René Machálek
Trenér Pardubic Jiří Saňák
Trenér Pardubic Jiří SaňákFK Pardubice
Pardubice znovu padly na kolena. V utkání s Baníkem Ostrava dokonce až v deváté minutě nastavení, kdy vystřelil hostům tři body střídající Matěj Šín. V táboře hostů rozpoutal euforii, na pardubické straně přišel po prohře 2:3 zmar. A vystupňoval ještě více tlak na pardubického trenéra Jiřího Saňáka. "Cítím tlak, čtu to všude. Zatím jsem neslyšel nic jiného, než že budu odvolaný. Tak uvidíme,“ okomentoval před kamerami O2 TV svou situaci Saňák.
Reklama
Reklama

Baník Ostrava přijel do Pardubic v roli jasného favorita, herně sice měl navrch, jenže výsledkově urval výhru až v závěru. Domácí kouč Saňák byl z toho hodně zdrcený. "Co se mi honí hlavou? Zklamání, naštvání. Přišli jsme o to vlastní naivitou,“ prozradil, jak se cítí po závěrečném hvizdu.

Rozhodně odmítl svádět porážku na nezkušenost a mládí svých svěřenců. "Viděl jsem tam z naší strany spoustu heroických výkonů. Jen se na to nadřeme, je tam i spousta nekvality. Máme dohrát věci, které nedohrajeme a pak se to na nás valí. Situaci u rozhodující branky jsme mohli třikrát přerušit… Nedá se nic dělat, musíme makat dál,“ konstatoval.

I když je porážka další a pořádnou nepříjemností, pořád si kouč stojí za tím, že by hráči neměli podléhat ponuré náladě. "Jsou přece horší situace v životě, tohle je fotbal. Jestli se z tohohle máme podělat, tak ti hráči, nebo kdokoliv, kdo dělá fotbal, tak tady nemá co dělat,“ pravil ostře.

Kouč se pak vyjádřil i k tomu, zda se po další porážce nebojí odvolání. Pardubice totiž už šestkrát v řadě nevyhrály. "Určitě cítím tlak, to je normální. Člověk to čte všude, tak to je v našich končinách. Zatím jsem neslyšel nic jiného než tohle, že budu odvolaný. Tak uvidíme,“ dodal.