eFotbal

Saňák v ohrožení? Pardubický kolaps na Julisce může stát kouče místo. Mluví se o Holoubkovi

René Machálek
Trenér Pardubic Jiří Saňák je možná po prohře na Julisce v ohrožení?
Trenér Pardubic Jiří Saňák je možná po prohře na Julisce v ohrožení?FK Dukla Praha
Bude stát porážka s Duklou 1:2 místo trenéra Pardubic Jiřího Saňáka? Podle informací serveru inFotbal.cz je ve hře další trenérská změna v Chance Lize. Vedení východočeského klubu bude situaci řešit. Pardubičtí přitom v hlavním městě vedli v poločase 1:0, nakonec ale po pauze dvakrát inkasovali a odjeli domů bez bodu. Vše umocňuje i diametrálně odlišný výkon týmu ve druhé půli sobotního utkání.
Reklama
Reklama

Když čelil dotazu, co prohra na Julisce pro Pardubice znamená, dlouze přemýšlel. "Nechci se ukvapit. Dáváme dohromady nové mužstvo. Máme nějaké zkušenosti, dalo se tušit, že budeme hrát v těchto vodách, tak nesmíme podlehnout pohledu na tabulku. Máme ještě hodně zápasů před námi. Pokud bychom se chtěli ukotvit v tom, že nám někdo odskočil o tři body, tak to nám nepomůže. Musí nás to v myšlenkách motivovat. Hlavní je nepodlehnout myšlenkám, co vám skáčou do hlavy." 

Saňák dobře věděl, že představení jeho svěřenců mělo po pauze úplně jiné parametry. Horší. "Druhý poločas byl smutný, odešli jsme, přizpůsobili jsme se Dukle. Ta má na hrotu hráče, kterým když dáte prostor, tak to potrestají. Dukla vyhrála, protože dala dva góly," konstatoval kouč Pardubic.

Zkušený trenér vnímal, že podobný zkrat nepostihl jeho tým poprvé v sezoně. "Dali jsme první gól na Spartě, dařilo se nám v Boleslavi a nemělo to ten efekt, jaký by to mělo mít. Tým je nový, odešlo osm hráčů ze základní sestavy. Není sranda vybudovat nový tým. Ohromně mě to mrzí," líčil po utkání na Julisce.

Vítězný gól Dukly vstřelil Jakub Řezníček, který se díky němu posunul do Klubu ligových kanonýrů. Dotazu, zda na zkušeného útočníka svůj tým upozorňoval, se Saňák zlehka pousmál. "To nebylo o tom jeho stému gólu. I kdyby mu jich chybělo dvacet, tak by byl přece trenér blázen, kdyby tým neupozornil na Kubu. On je výjimečný," tvrdil Saňák.

Každopádně to vypadá, že budoucnost Saňáka na pardubické lavičce je nejistá. Ostatně před derby s Hradcem Králové už byl v podobné pozici, jeho tým ale nad Votroky vyhrál 2:1. Sportovní ředitel Vít Zavřel pak připustil, že od řady lidí tehdy slyšel, aby udělal trenérskou rošádu. "Jako vedení jsme o tom neuvažovali. My jsme neměli nastavené v hlavě, že když to nedáme s Hradcem, tak je v pondělí vyženeme. To ne," cituje inFotbal.cz pardubického šéfa.

Jenže po čase se vkrádají podobné myšlenky do mysli znovu. Podle informací inFotbal.cz patří mezi zvažované kandidáty David Holoubek, který je od srpna bez práce po předčasném konci v Mladé Boleslavi. Na stole mu sice přistálo hned několik nabídek, třeba z Polska, on ale všechny odmítal.