eFotbal

Stoppen se z hrdiny proměnil v nešťastníka. Byl tam kontakt, ale faul, to nevím, přiznal

René Machálek
Olomoucký brankář Tadeáš Stoppen chytil penaltu, v závěru duelu v Hradci ale chyboval.
Olomoucký brankář Tadeáš Stoppen chytil penaltu, v závěru duelu v Hradci ale chyboval.SK Sigma Olomouc
Sigma Olomouc sahala na půdě Hradce Králové po vítězství. Bez úhony dokonce přežila pokutový kop Votroků, ti ale nakonec v nastaveném čase dokázala vyrovnat na konečných 1:1. Smutným hrdinou situace ze závěru utkání byl gólman Hanáků Tadeáš Stoppen (20). "Byl tam odražený míč, který letěl vysoko nad bránu. Chtěl jsem klukům pomoct tím, že ho stáhnu. Mě se to ale nepovedlo, míč vypadl, vznikla trma vrma, odrazilo se to ode mě, od Pokyho a nakonec to skončilo v bráně," mrzelo gólmana.
Reklama
Reklama

Brankář po utkání hned věděl, že si zavařil a podepsal se pod fakt, že Hanáci nevezou domů tři body. "Když se na to podívám zpětně, tak by bylo určitě lepší, kdybych vyboxoval míč na roh, nebo někam mimo vápno. Ale v první moment jsem to chtěl chytit. To se nepovedlo," krčil rameny smutný Stoppen.

Tvrdí ale, že byl při zákroku atakován. Jen neví, zda byl v kontaktu se svým spoluhráčem či se soupeřem. "Cítil jsem kontakt. Nevím, jestli to bylo od spoluhráče nebo protihráče, situaci jsem ještě neviděl. Kdyby to bylo bez kontaktu, tak myslím, že míč v pohodě stáhnu. A jestli tam byl faul, to nevím," konstatoval brankář. "Cítil jsem se jistě. Přišlo mi, že balon spadne nad břevno. Ale měl rotaci. Stál jsem pod balonem relativně včas, tak jsem ho chtěl chytit. Ale nepovedlo se to."

Ten tým nejprve podržel, když zneškodnil pokutový kop hradeckému kapitánovi. "Před každým zápasem se na soupeře připravujeme. V první moment jsem čekal, že bude kopat Vlkanova, který si vzal míč. Viděl jsem, že se ale domlouvali a nakonec kopal Kodeš. Rozhodl jsem se, že půjdu na pravou stranu. Jsem rád, že jsem střelu vystihl a vyrazil ji," přeladil na optimističtější vlnu v rozhovoru Stoppen.

V tu chvíli věřil, že Sigma promění výjezd do Hradce Králové ve tři body. "Přežili jsme velkou šanci Hradce na srovnání. Do té doby jsme poctivě bránili. Hradec Králové si moc tutovek nevytvořil. Když nepočítám penaltu, tak měl možná ještě jednu, tou byla hlavička Vlkanovy. Nakonec jsme dostali ze standardky hloupý gól, pod který jsem podepsán já. A je to 1:1," hlásil smutně.

Přiznal také, že před utkáním by Hanáci remízu z půdy Votroků brali. "Ale tím, jak se zápas vyvíjel, když jsme celou dobu drželi nulu vzadu, měli jednogólový náskok a do 93. minuty ho drželi... Teď po výsledku 1:1 převažuje určitě zklamání," neskrýval brankář.