eFotbal

Trpišovský v roli největší hvězdy. Vymetl šibenici a vystřelil svým Galaktikos vítězství

Jindřich Trpišovský v roli největší hvězdy. Vymetl šibenici a vystřelil svým Galaktikos vítězství
Jindřich Trpišovský v roli největší hvězdy. Vymetl šibenici a vystřelil svým Galaktikos vítězstvíTJ Dynamo Nelahozeves / Jan Sláma
Jindřich Trpišovský platí nejen za skvělého trenéra, což dokazuje léta na lavičce pražské Slavie. Pořád to ale umí rozbalit i sám na zeleném pažitu. Dokázal to v dresu TJ Dynamo Nelahozeves, kdy nastoupil do zápasu III. třídy skupiny B na Mělnicku proti Postřižínu. Kouč vicemistra z Vršovic vstřelil ve druhé půli vítěznou branku. "V 58. minutě přišel nádherný gól z rohu vápna do šibenice od Jindry Trpišovského," popisuje trefu trenéra Slavie klubový web.
Reklama
Reklama

Dynamo Nelahozeves vedlo od 2. minuty, díky Trpišovskému pak přidalo druhou trefu. Soupeř ale duel osm minut před koncem zdramatizoval na 1:2, vyrovnat však nestačil. "V zápase jsme měli snad deset gólových šancí, třikrát jsme šli sami na brankáře, který ale doslova čaroval," popisuje web průběh zápasu.

"Bohužel se nám zápasy s těmi ve Slavii hodně překrývají, takže tohle byla jediná šance, kdy mohl přijít. A dal fakt krásný gól, ligový gól, do šibenice na zadní tyč přes gólmana," popisoval pro eFotbal.cz trefu Vladimír Vymětalík, Trpišovského spoluhráč a ústřední postava klubu.

Nezmění tedy Nelahozeves kvůli střelci nádherné branky čas výkopu utkání? "Když jsme byli zápas rozebrat na večeři, tak jsem Jindrovi říkal, ať změní čas výkopu Slavia," směje se Vymětalík. "Fakt to bylo něco neuvěřitelného, přijít takhle bez tréninku na zápas a dát takový gól," dodává.

Trpišovský (48) si připsal první start v sezoně a hned jej tedy ozdobil vítěznou brankou v dresu Galatkikos, jak se jeho týmu přezdívá. "Děkujeme všem, co přišli fandit, včetně Dynamo Ultras a těch nejmenších, kteří po celý zápas skandovali a povzbuzovali náš modrobílý tým," uvádí se na facebookovém profilu klubu. Nelahozeves je po šesti odehraných zápasech na druhé příčce tabulky s 15  body a skóre 26:9. Vedoucí Dolany mají stejně bodů, ale skóre 24:6.