eFotbal

Rozhodčí rozbouřil emoce na Slavii. Nevěděli jsme, co je faul, bylo toho moc, přiznal Trpišovský

Aktualizováno
Trpišovský chce bodovat v každém zápase, aby se Slavia mohla ucházet o postup ze skupiny.
Trpišovský chce bodovat v každém zápase, aby se Slavia mohla ucházet o postup ze skupiny.ČTK / Ondřej Deml
Slavia má po dvou zápasech v Evropské lize na kontě čtyři body, když vyhrála v Razgradu a doma remizovala s Ajaxem 1:1. Trenér sešívaných Jindřich Trpišovský obhajoval před novináři porci změn v sestavě, stejně tak omlouval podrážděné reakce na výroky sudího. Přiznal také, že by byl raději, kdyby jeho svěřenci měli nyní šest bodů. "Nevím, jestli je to dobré, nebo ne," uvedl bez rozpaků, že takhle velkou tabulku nikdy nehrál.
Reklama
Reklama

Jak se vám zápas líbil?

"Musím říct, že jsem od toho čekal o něco víc. Myslel jsem si, že by to mohlo být před oběma brankami zajímavější, ale bohužel to nakonec bylo takové, jaké to bylo. My jsme do toho nevstoupili dobře. Soupeř nás držel kombinací, měl obránce blízko u sebe a dokázal nám vyjíždět z tlaku. Nás to stálo hodně sil a pak z toho pramenily chyby. Z té první byla penalta, tu druhou jsme naštěstí přežili. Ve druhém poločase se hrálo na jednu branku. Bohužel jsme z toho nic víc než vyrovnávací gól nevytěžili. V závěru už se toho ani moc nenahrálo. Bylo hodně prostojů a nastavení tomu bohužel úplně neodpovídalo."

Na rozhodčí jste místy reagovali docela podrážděně, neměli byste před nedělním derby trochu ubrat?

"Máte pravdu, ale v některých situacích je to těžké. Kdybych měl vytáhnout jednu, tak tu, kdy rozhodčí nechal asi 20sekundovou výhodu a když Ajax míč v brejku zakopl, tak se k tomu faulu vrátil a dopískl to. Bylo tam toho ale strašně moc, nevěděli jsme, co je faul a co ne. Na druhou stranu, musíme udržet koncentraci na zápas, ne se hádat s rozhodčími."

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Jak jste spokojený s výkonem hráčů, kteří dostali prostor po delší době?

"Někteří předvedli dobrý výkon a ty miniduely, které v zápase měli zvládli dobře. Čelili hráčům Ajaxu, takže stáli proti velké kvalitě."

Úvod zápasu byl ale z vaší strany takový nijaký.

"V prvních 30 minutách mi ve hře chyběly emoce, nebyli jsme úplně nažhavení, měli jsme z Ajaxu respekt a byli jsme daleko od hráčů. Od začátku druhé půle ale ta sestava rázem hrála to, co jsme chtěli. Najednou byli zbláznění a získali potřebný x-faktor. V úvodu nám navíc nepomohla ta penalta, která byla prakticky z ničeho. Nebyla to vůbec nebezpečná situace, ale Zmrzkovi se ten balón zastavil, předběhl ho a byl z toho hloupý faul. Líbilo se mi ale jak zabojoval. Udělal chybu, ale chtěl ji odčinit a dál hýřil aktivitou." 

V závěru právě on vytvořil jednu z nadějných šancí, ze které mohl padnout gól na 2:1. Proč se nakonec nepovedlo vývoj zápasu otočit?

"Tlak v závěru byl hodně velký, ale bohužel jsme ty situace nedohráli. Ondra (Zmrzlý) tam poslal výbornou přihrávku skrz malé vápno, nikdo to ale nezavřel na zadní tyči. Pak jsme to zkoušeli centry, ale po gólu to měl Tomáš Chorý hodně těžké. Bylo kolem něho spousta hráčů a my jsme ho nedoplnili. Bohužel nám nevycházely ani standardky. Jednu zajímavou kopl Linži (Ondřej Lingr), ale jinak se nám ty míče nedařilo dostávat do správných prostorů." 

Jak se vám líbil Simion Michez, který poprvé naskočil v základní sestavě?

"Byl na tom podobně jako hráči Ajaxu. V 50. minutě už toho měl plné zuby. Hraje ve velké intenzitě, hodně toho naběhá, ale někdy úplně zbytečně. Chybí nám pak u odražených míčů, které přebíhá, je kvůli tomu trochu mimo hru. V úvodu ale ukázal, že je šikovný na míči a na útočné polovině umí vymyslet zajímavé situace. Dneska to zvládl, ale musí zapracovat na kondičce, aby příště zvládl v tempu víc než poločas."

Nebyla chyba, že jste do sestavy sáhl tak razantně?

"Od toho ten kádr máme takhle široký. Kluci odvedli to, co jsme po nich chtěli, ale ukázalo se, že je pro ně trochu složitější do toho naskočit. Pro nás je ale bonus, že si můžeme dovolit se sestavou takhle pracovat, potřebujeme, aby se všichni cítili být součástí týmu. V takhle velkém zápase to pro kluky nebylo jednoduchý, ale ve druhém poločase se ukázalo, že to jde." 

Po dvou zápasech máte čtyři body. Je to dost?

"Byl bych samozřejmě radši, kdybychom to dneska zvládli a těch bodů jsme měli šest. Vlastně vůbec nevím, co pro nás čtyři body znamenají. Nevím, jestli je to dobré, nebo ne. Takhle velkou tabulku jsem nikdy nehrál, takže vůbec nemám ponětí o tom, kolik bodů by mohlo stačit na postup. Uvidíme, jak se to nakonec všechno zamotá, proto chceme bodovat ideálně v každém zápase."