eFotbal

Vystřízlivění, řekl expert po debaklu Liberce. Hráči i trenéři byli večer na koberečku

Aktualizováno
Radoslav Kováč angažmá v Liberci nezačal nejlépe.
Radoslav Kováč angažmá v Liberci nezačal nejlépe.Profimedia
Fotbalisté Liberce dostali v 11. kole Chance Ligy tvrdý políček. V domácím derby s Jabloncem schytali debakl 0:5 a prohráli už čtvrtý zápas v sezoně. Takový start do nové kapitoly klubu si nepředstavoval vůbec nikdo. Nejméně pak ambiciózní majitel Ondřej Kania. Server inFotbal.cz přišel s tvrzením, že hned večer po utkání mělo vedení klubu pohovor s hráči i trenéry.
Reklama
Reklama

Mladý podnikatel před startem ročníku nešetřil milióny ani silnými prohlášeními. Liberec chtěl vidět v bojích o poháry a veřejně prohlašoval, že severočeského rivala z Jablonce vůbec nebere jako konkurenci.

V sobotu se mu jeho slova vrátila jako bumerang. Jablonec po perfektním představení nasázel na Stadionu U Nisy pět branek, uštědřil Slovanu jednu z nejtěžších domácích porážek v historii a ukázal, kdo je pánem Podještědí. 

“Jablonec si vítězství zasloužil se vším všudy. Pro Liberec to je velká facka a možná takové vystřízlivění. Bůh ví, co si o sobě všechno mysleli,” zamyslel se ve studiu O2 TV Sport bývalý ligový útočník Petr Mikolanda.

Aby toho nebylo málo, Jablonec se v neúplné tabulce posunul na čtvrté místo a na Slovan nabral už pětibodový náskok. “Výsledek hovoří jasně, hosté přejeli Slovan úplně ve všech směrech. Liberec už poněkolikáté ukázal, že nemá plán B,” pokračoval v oprávněné kritice Mikolanda.  

V Liberci se proto pomalu začíná houpat židle pod trenérem Radoslavem Kováčem, který úvod sezony zdaleka nezvládl tak, jak si vedení představovalo. Však také po domácím debaklu působil velmi zaskočeně.

“Já jsem trenér, já jsem tým připravoval a dopadlo to takhle. Co k tomu říct,” soukal ze sebe viditelně rozhozený v pozápasovém rozhovoru. V takovém rozpoložení jindy suverénního kouče fanoušci příliš často nevídají...

 

V nové situaci se ocitl i majitel Kania, který se z nevydařeného utkání rozhodl vypsat na sociální síti X. “Dnes jsme spadli na dno. V životě jsem zatím jen vítězil a tohle jsou pro mě nové pocity, zdržím se tak jakýchkoliv komentářů, kterých bych mohl později litovat,” vyťukal ještě v průběhu utkání.

Pro Slovan mělo být první Podještědské derby sezony zápasem, který potvrdí cestu klubu do české špičky. Místo slávy ale Liberec zažil noční můru, ze které se bude nějakou dobu vzpamatovávat. Každopádně vedení klubu na výsledek zareagovalo hned večer, kdy museli hráči na kobereček.

„U pohovoru byl i majitel severočeského klubu Ondřej Kania. Společně s Honzou si kolem desáté večer vzali do VIP místnosti celý tým a postupně jim promluvili do duše. Řekli jim, že je to největší prohra v derby v historii klubu a že se za ně stydí,“ řekl jeden ze zdrojů inFotbal.cz. Podle něj museli před půlnocí na pohovor i trenéři.

Třeba to v konečném součtu pro Slovan nedopadlo tak špatně. Po takovém vystřízlivění by totiž pokora mohla přestat být sprosté slovo. 

Když ne teď, tak už asi nikdy.