eFotbal

Jihlavský propadák! Tak špatný výkon dlouho nebyl, tvrdí gólman. Můžeme být jen lepší, ví kouč

René Machálek
Trenér Jihlavy Marek Jarolím byl z výkonu svých svěřenců hodně zklamaný.
Trenér Jihlavy Marek Jarolím byl z výkonu svých svěřenců hodně zklamaný.FC Vysočina Jihlava
Zklamání, kdy je možná ještě získaný bod dobrý. Tak hodnotí kouč Jihlavy Marek Jarolím druholigový souboj s Varnsdorfem (1:1). Jeho svěřenci před reprezentační pauzou sice přivezli výhru z Ostravy, jenže tentokrát se jim doma nevedlo. „Za to, jak vypadal z naší strany druhý poločas, můžeme říct, že jsme bod získali,“ přiznal kouč pro klubovou TV. „Druhý poločas nesplňoval nic, tak špatný výkon tady hodně dlouho nebyl,“ věděl i gólman Adam Jágrik.
Reklama
Reklama

Po závěrečném hvizdu zavládly v Jihlavě velké rozpaky. Všichni čekali, že Jarolímův tým tříbodovým ziskem potvrdí výhru z Ostravy a poskočí ze současné 12. příčky výš. "První půle nějak vypadala, ale ani s tou jsem nebyl spokojený. Měli jsme být agresivnější, hrát rychleji,“ hodnotil představení svého týmu. To ještě netušil, že po pauze bude výkon Jihlavy horší. "Dá se proto říct, že jsme nakonec ten výsledný bod získali,“ poznamenal.

Kouč neskrývá, že po týmu chce úplně něco jiného, než bylo v pátek k vidění. "Možná nás přibrzdila reprezentační pauza, vypadli jsme z tempa a znovu se rozjedeme. Měli jsme být dominantnější,“ hlásil s tím, že pozitivním zjištěním určitě je, že tým dokáže hrát lépe. Tentokrát nepomohla ani čtyři střídání.

I z tohoto důvodu nakonec výsledek bral. "Někdy můžete vyhrát i haluz zápas, kdy si to tým nezaslouží, ale nám se to nepovedlo. Museli bychom být hodně efektivní, což se nestalo,“ dodal s tím, že v úterý ve Zlíně to musí být lepší. „Máme co napravovat. Věřím, že to tam rozbalíme.“

Hodně rozmrzelý byl po utkání také brankář Vysočiny Jágrik. "Měli jsme to v první půli dobře rozehrané, zbytek zápasů ale nesplňoval od nás vlastně nic z toho, co jsme chtěli hrát. Tak špatný druhý poločas už tady dlouho nebyl, nedokážu to pochopit,“ kroutil hlavou.

Sám si vyčítal zaváhání u gólu soupeře, kdy trefil místo míče hráče do hlavy. Mnohokrát ale tým podržel. "Chtěl jsem hlavně pomoci, což se nepovedlo. Někdy to člověka prostě trefí, to nejsou extra zákroky. Ale hosté byli k výhře blíž,“ konstatoval s tím, že tříbodový zisk staví nad svá čistá konta. "Hlavní je, abychom vyhrávali, pak jdou čistá konta bokem. Hlavní jsou body, klidně za výhru 5:4 nebo 4:3,“ tvrdil přesvědčivě.