eFotbal

Tápání Zbrojovky nebere konce. Góly snad ani nebudu komentovat, ulevil si trenér po další prohře

Trenér Jaroslav Hynek opět nemohl být spokojený.
Trenér Jaroslav Hynek opět nemohl být spokojený. FC Zbrojovka Brno
Bod z derby proti Líšni a následný postup v poháru, tedy lepší nálada? V Brně to tak možná bylo, ale v neděli dopoledne šlo všechno do koše. Prohra 1:4 v Olomouci znamenala, že se Zbrojovka sesunula na 14. místo a je jen dva body od sestupových pozic.
Reklama
Reklama

Olomouc šla do vedení už ve třetí minutě, nicméně Zbrojovce se v 62. minutě podařilo srovnat. Bod z venku by Brno určitě bralo, ale místo toho se hned za dvě minuty Sigma opět ujala vedení a zápas uzavřela čtvrtou brankou v 77. minutě. Hotovo!

"Takový výsledek se hodnotí náročně. Jeli jsme sem s cílem vyhrát, přijelo dost fanoušků, které jsme nepotěšili a ani my z toho nemáme zrovna krásné pocity," pokrčil rameny trenér Jaroslav Hynek na tiskové konferenci.

Hlavní kámen úrazu? Chování v obou šestnáctkách. Bohužel pro Zbrojovku je to na obou koncích hřiště špatné. "Na góly se hrozně nadřeme, vezme nám to hodně sil a pak zbytečným nedůrazem prakticky hned pustíme soupeře ke gólu," litoval trenér. "Mohli jsme ještě zvládnout nějakou korekci, ale to už jsme neproměnili, a proto zápas skončil takhle. Je to nepříjemné, soupeř byl ale zkrátka efektivnější."

To je sice pravda, ale faktem také je, že Zbrojovka neměla moc šancí být efektivní. Prostě si moc šancí nevypracovala, takže neměla co proměnit. "Byli jsme neklidní ve fázi, kdy jsme mohli dát finální přihrávku," dodal Hynek.

Toho hodně štvalo, že jeho svěřenci zahodili šanci bodovat v podstatě hned poté, co se sami oživili brankou Tomáše Smejkala. Na koně se po dvou minutách totiž dostala zase Sigma a vedení už nepustila. "Třetí gól nás hodně přibrzdil, pak jsme dostali ještě třetí a čtvrtý snad už ani nebudu komentovat," dodal smutně.

Zbrojovka tak zůstává na dvou výhrách z deseti kol, poražená odešla už pětkrát. Není se co divit, s osmi vstřelenými brankami se vyhrávat nedá. Spolu s Prostějovem, jenž má ale o zápas méně, se jedná o nejslabší ofenzivu.

Všechno tohle znamená, že má Brno devět bodů, což stačí na 14. pozici. Sestupové pásmo, kde je momentálně Jihlava a béčko Baníku, je tak proklatě blízko. Konkrétně dva body.

"Je to nepříjemné, tlak samozřejmě je, záleží na každém z nás, jak si ho kdo připouští," zakončil Hynek.