eFotbal

To tu nebylo ani za Boba Páníka, zní z rozjetého Zlína. Možná padne i pivko, přiznal trenér

Trenér Bronislav Červenka může být spokojený.
Trenér Bronislav Červenka může být spokojený.FC Zlín
Fotbalisté Zlína porazili béčko Sparty 2:0 a i po desátém kole zůstávají neporažení. S devíti výhrami a jednou remízou vládnou Chance národní lize s tříbodovým náskokem před druhou Chrudimí. “Je skvělé, že jsme zvládli i třetí zápas proti nevyzpytatelným béčkům,” chválil tým trenér Bronislav Červenka. 
Reklama
Reklama

Zlín je jediný tým v celé druhé lize, který zatím nepoznal hořkost porážky. V součtu s pohárovými zápasy táhne už jedenáctizápasovou vítěznou sérii. Jediná ztráta v sezoně přišla hned v prvním kole, kdy moravský celek remizoval 0:0 s Líšní. 

“Taková série tady snad ještě nebyla. Za Boba Páníka jsme také byli hodně silní, ale tohle je mimořádné. Občas vyhráváme i s dávkou štěstí, ale dobré výkony obrany mančaft drží. Vážím si toho a doufám, že v tom budeme pokračovat dál,” řekl spokojený útočník Tomáš Poznar, který v duelu s rezervou Sparty vstřelil druhou branku Zlína. 

Právě jeho zásah domácím dodal klid na kopačky. “Druhý gól nás uklidnil. Za stavu 1:0 tam byl 10 až 15 minut dlouhý úsek, kdy se nám nedařilo. Nechávali jsme soupeře přebírat míče uprostřed hřiště a pramenily z toho jejich šance,” řekl Červenka. 

Zlínského trenéra potěšil výkon záložníka Josse Didiby, který naskočil netradičně na pozici krajního obránce a pomohl týmu k sedmému čistému kontu v dosavadní druholigové sezoně. 

“Není to jeho post, ale poradil si s tím velmi dobře. I přes to, že za řeči dostal zbytečnou žlutou kartu, odehrál dobrý zápas. Na beku nikdy nehrál, ale věřil jsem tomu, že to zvládne. Je dobře, že jsme si potvrdili, že ho tam můžeme využít,” chválil kamerunského univerzála zlínský trenér, který s týmem plánuje oslavit nedávné narozeniny. 

“V týdnu máme volnější režim, takže uděláme nějakou menší oslavu, možná padne i nějaké pivko. Reity (Rudolf Reiter) má třicetiny, já měl taky narozeniny. Jsem rád, že jsme dostali takový dárek,” prozradil. 

Na volnější režim se těší i Poznar, který dal proti Spartě druhý gól v ročníku. “Asi padne nějaká prasárnička. Pracujeme, ale to že člověk někdy trochu zhřeší k fotbalu patří. Když si člověk po tréninku dá nějakou klobásu, obložený talíř, není to žádný problém,” řekl zkušený útočník.