eFotbal

Žižkov pěti góly zničil Chrudim a je třetí. Krásný zápas, lebedil si trenér Nikl. Chválil i soupeře!

Livesport
Aktualizováno
Fotbalisté Žižkova jsou třetí v Chance Národní Lize
Fotbalisté Žižkova jsou třetí v Chance Národní LizeFK Viktoria Žižkov
Fotbalisté Žižkova si v rámci 12. kola Chance Národní Ligy odvezli tři body z Chrudimi za výhru 5:1. Triumf, díky němuž se Pražané vyšplhali na průběžnou třetí příčku, režírovala trojice Václav Prošek, David Sixta a Jiří Sodoma. Mezi sebou totiž obstarali tři asistence a stejné množství branek, kvůli čemuž prozatím stále první Východočeši přišli o domácí neporazitelnost.
Reklama
Reklama

V úvodu utkání byl herně aktivnější Žižkov. Ve 22. minutě si na přihrávku Antonína Vaníčka z levé strany naběhl nikým neobsazený Sodoma, ale na nerovném terénu nedokázal míč ideálně trefit a poslal jej pouze do náruče Jáchyma Šeráka. O dvě minuty později se už ale Sodoma nemýlil a centr Proška umístil hlavou za Šerákova záda. Ve 34. minutě se k míči po přihrávce od Davida Bauera dostal Daniel Kosek, ale při zakončení se ve vápně nedokázal dobře zorientovat.

Domácí se hnali za vyrovnáním, kterého se dočkali ve 38. minutě, kdy si po rychlém autu na fantastickou nabídku Davida Látala z pravé strany naběhl na hranici šestnáctky Bauer a jeho tečovaná střela skončila v bráně pražského celku.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

V 53. minutě šli znovu do vedení hosté. Do samostatného úniku od půlící čáry se po přihrávce Sixty dostal Prošek, který potrestal katastrofální vyběhnutí Šeráka. Po desetiminutovce, které dominovali Východočeši, přišla pro domácí další rána. Po Sixtově průnikové přihrávce zakončil rychlý protiútok přesnou střelou Vaníček.

V 71. minutě přišlo další potrestání vysoké defenzivní linie domácích, kterou tentokrát překonal pasem Jaroslav Tregler a Sodoma druhou brankou zvýšil už na 4:1. V závěru utkání se na hrací plochu podíval i nejlepší střelec soutěže Tomáš Necid a po zmatcích před brankou Chrudimi v poslední minutě zápasu přidal pátý gól hostů.

"Krásný zápas na těžkém terénu. Chrudim byla výborná dopředu, šance byly k vidění na obou stranách, prostě paráda. My jsme ukázali kvalitu a pomohlo nám i štěstíčko, které tentokrát bylo na naší straně. Musím říct, že jsem moc spokojený," hodnotil zápas trenér Viktorky Marek Nikl.